Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - NDP par KNAB spriež aptuveni piecas stundas

Piecas stundas bija nepieciešamas Nacionālajai drošības padomei, lai izrunātu notiekošo Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā. Noslēgumā padome pieņēmusi lēmumu izveidot īpašu komisiju reformu veikšanai KNAB.

Biroja vadītājs Normunds Vilnītis sanāksmi pameta kopīgi ar saviem vietniekiem Jutu Strīķi un Alvi Vilku.

Prezidenta kanceleja informē, ka sēdē pēc uzaicināto personu ziņojumiem un balstoties uz Nacionālās drošības likumu, Nacionālās drošības padome nolēma lūgt Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) izveidot starpinstitūciju komisiju ģenerālprokurora pienākumu izpildītāja Arvīda Kalniņa vadībā.

Tiek paredzēts, ka komisijas darbā tiks iesaistīti Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas pārstāvji, Nacionālās drošības padomes sekretārs, Satversmes aizsardzības biroja direktors, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs un Drošības policijas priekšnieks. Starpinstitūciju komisijas uzdevums būs izvērtēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja struktūras modeļa efektivitāti biroja funkciju optimizēšanai un darbības uzlabošanai attiecībā uz veidojamo reģionālā principa sasaisti ar funkcionālajiem blokiem, kā arī sagatavot struktūras modeļa ieteikumus. Komisijas vērtējums izskatīšanai Nacionālās drošības padomē būs jāiesniedz līdz šā gada 1. septembrim.

NDP aicina KNAB vadību saglabāt pašreizējo biroja struktūru līdz starpinstitūciju komisijas atzinuma izskatīšanai Nacionālajā drošības padomē.

KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs aģentūrai LETA skaidroja, ka līdz komisijas atzinuma izskatīšanai birojs strādās saskaņā ar grozījumiem KNAB struktūrā, ko iniciēja Vilnītis, proti, iecerēts izvērst KNAB darbu reģionos. KNAB reglamenta grozījumi paredz, ka Datu uzglabāšanas un informācijas analīzes nodaļas, kurā papildus izveidotas piecas štata vietas, galvenie uzdevumi ir saskaņā ar Operatīvās darbības likumu un Kriminālprocesa likumu koordinēt un veikt darbības republikas reģionos, lai atklātu Krimināllikumā paredzētos noziedzīgos nodarījumus valsts institūciju dienestā. Šīs piecas štata vietas, no kurām patlaban nokomplektētas ir trīs, strādās tiešā Vilnīša pakļautībā.


(papildināta ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas