Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Otrdien snigs visu dienu visā Latvijas teritorijā

Otrdienas rītā visā Latvijas teritorijas sniga, vietām puteņoja. Snigšana turpināsies visas dienas garumā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.Visaukstākais rīts bija Latgales pusē, kur gaisa temperatūra noslīdēja līdz -8 grādiem. Alūksnē šorīt bija -7 grādus auksts, bet galvaspilsētā termometra stabiņš noslīdēja līdz -5 grādiem.

Kurzemes piekrastē bija -2...-3 grādus auksts.Dienā pazemināta spiediena apgabala ietekmē debesis klās mākoņu sega, brīžiem snigs, Kurzemē nedaudz putinās. Redzamība snigšanas laikā dažviet pasliktināsies līdz 500-1000 m. Pūtīs mērens ziemeļaustrumu vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs 15-18 m/s. Gaisa temperatūra -3...-8 grādi, Kurzemes piekrastē 0...-2 grādi.

Otrdienas priekšpusdienā Rīgā maģistrālās ielas un tilti ir caurbraucami. Apgrūtināta braukšana ir rajona nozīmes ielās, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ieva Prauliņa.

Satiksmes plūsma pilsētā ir lēna. Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi ar nelieliem pārtraukumiem kopš pagājušās ceturtdienas turpina maģistrālo ielu un tiltu tīrīšanu. Sniega tīrīšana pakāpeniski tiek veikta arī rajona nozīmes ielās. Tās patlaban ir visgrūtāk izbraucamas.

Kopumā darbos iesaistītas vairāk kā 40 tehnikas vienības, tai skaitā traktortehnika, specializētās kaisīšanas mašīnas un autogreideri.

SD aicina autovadītājus, novietojot automašīnu ielas malā, pārliecināties, vai tai garām var izbraukt sniega tīrīšanas tehnika. Tāpat departaments lūdz autovadītājus būt saprotošiem un atsaucīgiem, kad sniega tīrīšanas tehnikas vadītājs lūdz pārvietot automašīnu, lai tehnika var izbraukt un notīrīt ielu.

Pagājušajā naktī Rīgā turpinājās sniega izvešanas darbi. Sniegs tika izvests daudzviet no sabiedriskā transporta pieturvietām, pašvaldības maksas autostāvvietām, tiltiem un atsevišķiem ielu posmiem. Patlaban tiek apkopoti dati par izvestā sniega daudzumu.

Otrdienas rītā apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem autoceļiem ir visā valstī, izņemot atsevišķus posmus Vidzemē un Kurzemē. Brauktuves ir sniegotas, apledo, uz Liepājas un Ventspils šosejām veidojas sniega sanesumi. Pa valsts reģionālajiem autoceļiem apmierinoša braukšana ir vien Balvu, Gulbenes un Krāslavas apkaimē, informēja Latvijas Valsts ceļi.

Braukšana pa vietējiem autoceļiem ir apgrūtināta lielākajā daļā valsts teritorijas. Brauktuves ir sniegotas vai ar piebrauktu sniega kārtu un sniega sanesumiem. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek ceļu attīrīšana no sniega un bīstamo posmu apstrāde pret slīdi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SNIEGS


Sniega segas biezums

Rīgā 35 cm
Alūksnē 23 cm
Dobelē 17 cm
Daugavpilī 17 cm
Kolkā 12 cm
Liepājā 10 cm

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas