Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Par cigarešu kontrabandas organizēšanu aiztur muitnieku un policijai labi zināmu recidīvistu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) sadarbībā ar Valsts policijas Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldi, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un Valsts robežsardzi 2010.gada 9.decembrī aizturēja vairākus plaši pazīstamus noziedzīga grupējuma pārstāvjus un vienu valsts amatpersonu.

Policijai labi zināmais recidīvists ir Raitis Kononovs, ziņo BNS.

Kriminālprocess tika uzsākts šī gada 24.oktobrī, kad Grebņevas muitas kontroles punktā tika atklāta 6,5 miljonus liela kontrabandas cigarešu krava. Šajā dienā tika veikta mērķtiecīga Latvijā iebraucošo kravas automašīnu un piekabju pārbaude, kuru rezultātā izdevās atklāt liela apjoma kontrabandas cigarešu kravu, kas bija paslēpta kādā kravas mašīnā.

VID informē, ka šajā pašā dienā tika aizturētas četras iespējamās kontrabandas organizēšanā iesaistītās personas - vairakkārt tiesāts organizēta noziedzīga grupējuma vadītājs R.K., kurš jau sen ir nonācis gan tiesībsargājošo iestāžu, gan masu mediju redzeslokā, divi noziedzīgā grupējuma locekļi un VID darbinieks- Grebņevas muitas kontroles punkta maiņas vecākais. Tika aizturēta arī kāda cita kriminālajās aprindās labi zināma, bet ar šo kriminālprocesu nesaistīta persona- G.B., kura tika nodota Valsts policijai. 

Sestdien, 11.decembrī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa noziedzīgā grupējuma vadītājam R.K. un vienam grupējuma loceklim piemēroja apcietinājumu, bet VID darbiniekam lūgto apcietinājumu noraidīja. Šī iemesla dēļ VID Muitas kriminālpārvaldes izmeklētājs VID darbiniekam piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus, tajā skaitā aizliegumu ieņemt amatu VID. VID darbinieks ir atstādināts no dienesta pienākumu pildīšanas. Otram grupējuma loceklim tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

(pievienots recidīvista vārds 2.rindkopā) 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas