Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - par KNAB vadītāja pienākumu izpildītāju iecelta Strīķe

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka pienākumus līdz 15. jūlijam pildīs Juta Strīķe, bet pēc tam - Alvis Vilks, informēja premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Krists Leiškalns.

KNAB priekšnieka pienākumi uzticēti J. Strīķei, kamēr A. Vilks atrodas atvaļinājumā. Rīkojumu parakstījis premjera pienākumu izpildītājs Ainārs Šlesers (LPP/LC). 

Vēl rīta pusē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) nebija saņemts ne premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC), ne valdības vadītāja pienākumu izpildītāja Aināra Šlesera (LPP/LC) rīkojums par biroja priekšnieka pienākumu izpildītāja iecelšanu. Līdz ar to bez virzības palikusi virkne dokumentu, kā arī nav, kas pieņem paskaidrojumus no amatpersonām pārsūdzību sakarā — KNAB nebija nozīmēta neviena amatpersona, kurai būtu pilnvaras rīkoties un parakstīties kā priekšniekam, Dienai pastāstīja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

Jau ziņots, ka Saeima vakar nobalsoja par A.Loskutova atlaišanu. I.Godmanis iepriekš izteicies, ka priekšnieka pienākumus uzticēs vietniekam Alvim Vilkam, bet viņš pašlaik ir atvaļinājumā. KNAB ir vēl viena priekšnieka vietniece — Juta Strīķe.

Saskaņā ar KNAB likumu biroja priekšnieka prombūtnē viņu aizvieto vietnieks, taču A.Vitenburs skaidroja — šajā situācijā nav runas par vadītāja prombūtni uz laiku, jo priekšnieka kopš vakardienas nav vispār. Līdz ar to nepieciešams premjera rīkojums par pienākumu izpildītāja iecelšanu.


(papildināta ar jaunāko informāciju)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas