Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Par kukuļdošanu KNAB aiztur Rucavas novada pašvaldības vadītāju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) oktobrī sācis kriminālprocesu par kāda Latvijas novada pašvaldības vadītāja prettiesiskajām darbībām saistībā ar kukuļa došanu Valsts darba inspekcijas (VDI) amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, attiecīgajā novada pašvaldībā neveiktu pienācīgu pārbaudi darba aizsardzības jomā. 

Rucavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks saimnieciskajos jautājumos Andris Brīvkalns Diena.lv apstiprināja, ka KNAb aizturējis novada domes priekšsēdētāju Andi Roli ("Vienoti novadam"). 

Viņa pienākumus pagaidām pildīšot cita A.Roļa vietniece Līga Stendze. A.Brīvkalns nevēlējās komentēt, vai kukuļa došana vispār varēja būt notikusi. 

"Vakar bija ieradies KNAB, bija lēmums par kratīšanas veikšanu, ko viņi darīja pietiekami ilgi," Diena.lv pastāstīja L. Stendze. Vairāk par šo lietu viņa gan nedrīkstot stāstīt izmeklēšanas interesēs, bet jautāta, vai ar darba drošības jomu Rucavā viss bijis kārtībā, norādīja, ka "droši vien jau, nē, ja jau bija jādod kukulis".

Tas gan neesot nekāds jaunums, jo Valsts darba inspekcija par to sākusi interesēties jau jūnijā. Domes darbinieki gan pagaidām esot šokā par vakardienas notikumiem, bet L.Stendze norādīja, ka noteikti tiksies ar atbildīgo darbinieku, lai noskaidrotu iemeslus kādēļ šis jautājums tik ilgi netiek nokārtots. 

KNAB pārtsāve Ieva Karlsberga informē, ka patlaban KNAB rīcībā esošie pierādījumi liecina, ka pašvaldības vadītājs, būdams valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu stāvokli, šā gada oktobrī nodeva kukuli reģionālās VDI amatpersonai. 

Uzskatot, ka iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, KNAB izmeklētājs pirmdien, 15.novembrī, atzina novada pašvaldības vadītāju par aizdomās turēto kukuļdošanā, ko izdarījusi valsts amatpersona. Process sākts pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas. 

Patlaban aizdomās turētajam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp atstādināšana no amata pienākumu pildīšanas


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas