Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Praida gājiens piesaista gan kuplu dalībnieku, gan protestētāju skaitu

Pēc tam, kad noslēdzās Draudzības dienu gājiens ap Vērmanes dārzu, gājienā devušies tā pretinieki. Policija norāda, ka vērtēs tā organizētāju atbildību, jo iepriekš viņi pieteica vien piketu, ne gājienu.

Draudzības dienu gājiena priekšgalā bija Latvijas, Lietuvas un Eiropas Savienības karogi. Uz gājienu pulcējušies pāris simti cilvēku. Sākotnēji šķita, ka protestētāji sanākuši kuplākā skaitā, bet pēcāk bija skaidrs, ka gan iekšpusē, gan ārpusē žogam ir aptuveni vienāds cilvēku skaits.

Gājiena laikā Līga Dimitere nogulās uz ceļa, taču gājiena dalībnieki viņai apgāja apkārt.

Policija Dienai norādīja, ka līdz šim nav nedz aizturēto, nedz arī kādas provokācijas.

Gājiena oficiālā atbalstītāja sociālantropoloģe Aivita Putniņa atzina, ka šogad uz gājienu sabraukuši krietni vairāk ārvalstu viesu.

Visskaļākie protestētāji ir reliģiskās izkliedzot saukļus "Celies Kungs un izklīdini savus ienaidniekus!". Protestētājiem ir ļoti daudz plakātu - "Jo vairāk geju, jo mazāka dzimstība", "Ar vīru tev nebūs gulēt kopā, kā kopā guļ ar sievu. Tā ir negantība", "Atdodiet 80 000 latu, mēs šos svētkus nepasūtījām", "Izvirtību parāde krīzes apstākļos uz aplaupītās latviešu tautas rēķina", "Shame to Birks for betraying national interests" (Kauns Birkam, nododot nacionālās intereses - angļu val.). Gandrīz visi plakāti drukāti vienā stilā.

Arī gājiena dalībniekiem ir plakāti, piemēram, "naids nav ģimenes vērtība".

Vērmanes dārzā iekļuva Kaspara Dimitera sieva Līga, jo policistiem klāstījusi, ka  "nākot ar mieru". Viņai galvā ir balts lakats un ap ķermeni aptinusi krustu. Laikā, kad gājiena dalībnieki pulcējās, viņa demonstratīvi nostājās tā priekšgalā ar seju pret pirmajiem cilvēkiem. Daži gājiena dalībnieki neapjuka, bet nostājās ar geju, lezbiešu un transseksuāļu simbolizējošo karogu aiz L. Dimiteres, viņai pašai to nenojaušot- šo kadru kāri ķēra fotogrāfi.

Protestētāji kopīgi migrēja ap Vērmanes dārza iekļaujošajām ielām, pēcāk nobāzējoties pie Rīgas apgabaltiesas ēkas - šajā dārza pusē gājiens izies ārpus parka, lai virzītos pa Vērmanes dārza perimetru.

Dārza iekšpusē atmosfēra ir mierīga, Vērmaņdārza spēļu laukumā ir arī bērni, kas pavada laiku ar saviem vecākiem. Arīdzan ārpusē pie protestētājiem ir bērni, bet kopumā bērnus pasākumā nemana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Policija jau plkst.7 no rīta pie Vērmanes dārza sāka uzstādīt nožogojumu

Mozaīka gājienu izcīna tiesā


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas