Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Prezidents pagaidām nevērtē Loskutova atbildību

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien pēc tikšanās ar premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC) atturējās komentēt Korupcijas apkarošanas un novēršanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova atbildību KNAB atsavinātās naudas pazušanas lietā.“Korupcijas novēršana un apkarošana ir būtisks faktors, lai nodrošinātu labu pārvaldību un striprinātu tiesiskumu valstī,” žurnālistiem teica V.

Zatlers. Pēc viņa vārdiem, Ģenerālprokuratūra pārbaudījusi tikai pusi no KNAB ierosinātajiem kriminālprocesiem, tāpēc jāgaida visas pārbaudes, kā arī Valsts kontroles (VK) audita rezultāti.Tikmēr Valsts kontroliere Ingūna Sudraba patlaban neredz vēl kādas revīzijas lietderību KNAB un esošo situāciju klātienē vēlas pārrunāt ar premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC), tā trešdien paziņojusi I.Sudraba.

Sudraba aģentūrai LETA uzsvēra, ka grib izrunāt ar premjeru, vai viņš ir iepazinies ar VK finanšu revīzijas rezultātiem, kas tika publiskoti pagājušajā nedēļā, un sarunā saprast, kādas ir premjera bažas un vēl nepieciešamā informācija.

"Patlaban no tās informācijas, kas ir manā rīcībā, un zinot to darba apjomu, ko mēs esam izdarījuši un ko pašreiz dara prokuratūra, es neredzu, kas ir tie jautājumi, kas papildus būtu jāpārbauda KNAB," norādīja I.Sudraba.

Viņa skaidroja, ka līdzekļi, kas ir lietiskie pierādījumi, nav valsts, bet gan privātpersonu līdzekļi, tāpēc VK nekad tos revīzijās nav pārbaudījusi. Par šo līdzekļu uzraudzību atbildību nes pats KNAB.

Jau ziņots, ka otrdien valdība uzklausīja ģenerālprokurora Jāņa Maizīša ziņojumu par KNAB veikto pārbaudi. Pēc viņa teiktā, kopumā jāpārbauda 213 KNAB lietvedībā esoši kriminālprocesi, bet šobrīd pilnībā pārbaude veikta vien 97 kriminālprocesiem. “Taču jau tagad ir skaidrs, ka KNAB naudas uzskaite nav organizēta tā, lai varētu to nokontrolēt,” teica J.Maizītis. Viņš informēja, ka pārbaudes rezultātā ir atklāti jauni fakti un sākotnējās aplēses par pazudušajām naudas summām ir teju divkāršojušās. Kopējā konstatētā zaudējumu summa šobrīd ir nepilni 130 000 latu – tos veido 89 868 lati, kā arī 38 445 eiro un 27 287 dolāru. J.Maizītis attiecās prognozēt, vai šo naudu būs iespējams atgūt.

Premjers savukārt norādīja, ka papildus Ģenerālprokuratūras pārbaudei, kas vēl nav noslēgusies, valdība uzdevusi Valsts kontrolei veikt pilnu KNAB grāmatvedības auditu. Apkopojot šo divu pārbaužu rezultātus, valdība pieņems lēmumu par tālāko rīcību saistībā ar A. Loskutovu.

(papildināts no trešās rindkopas ar Ingūnas Sudrabas komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas