Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Rīgā negaiss lauž kokus, veidojas lielas peļķes

Negaiss, kas vakarpusē sasniedza Rīgu, galvaspilsētā lauza kokus, kā arī lietus dēļ daudzviet veidojās peļķes.Diena.lv novēroja, ka, piemēram, Mūkusalas ielā posmā starp dzelzceļa tiltu un Salu tiltu vējš bija nolauzis koku, kavējot trolejbusu un autobusu satiksmi. Savukārt milzīgas peļķes dēļ vieglās automašīnas šai vietai garām varēja tikt ar lielām grūtībām.

Sinoptiķe Santa Buholce Latvijas Radio stāstīja, ka saistībā ar ciklonu Kurzemē stipri lija visu dienu, un, piemēram, Liepājā nokrišņu daudzums sasniedza teju mēneša normu. Bija vērojams pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām. Dienas otrajā pusē atmosfēras fronte virzījās uz austrumu pusi, vakarpusē sasniedzot Rīgu.Pēc sinoptiķes stāstītā, līdzīgi laika apstākļi - stiprs lietus, krasas vēja brāzmas, iespējams, krusa, - gaidāmi arī Latvijas austrumu pusē.Šādi laika apstākļi saglabāsies visu nakti, bet Kurzemē lietum būtu jāmitējas nakts vidū.Aģentūra LETA, atsaucoties uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāves Ingas Veteres teikto, vēsta: lai arī spēcīgais vējš, kas nāca kā negaisa priekšvēstnesis, pūta neilgu laiku, glābējiem izsaukumu ir vairāk nekā aizvadītājā ceturtdienā, kad spēcīgais lietus appludināja gan galvaspilsētu, gan izraisīja plūdus citviet Latvijā.Pirmās stundas laikā vien Rīgā saņemti pārdesmit lūgumi sniegt palīdzību, lai novērstu spēcīgā vēja postījumus, pārsvarā - novāktu nolūzušus kokus. Negaisa sākumā vēja brāzmas Rīgā pa gaisu aizrāva ne vien uz ielām novietotos atkritumus un puķu tirgotāju spaiņus, bet arī reklāmas plakātus un pat nogāza pa kādai pagaidu ceļazīmei.Savukārt lietus nav bijis tik ievērojams, lai radītu būtiskus plūdus.__Svētdien piedzīvota gan spēcīgākā lietusgāze šajā vasarā, gan fiksēta augstākā gaisa temperatūra, atsaucoties uz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras informāciju, vēsta BNS. Visspēcīgāk lija Kolkā, kur dienas laikā nolija 70 milimetru lietus, kas ir pat nedaudz vairāk kā mēneša norma un tik daudz vienas dienas laikā šovasar vēl nebija lijis. Savukārt Rīgā piedzīvota šīs vasaras karstākā diena. Gaisa temperatūra sasniedza +30,4 grādus.

Pēc negaisa sākšanās gaisa temperatūra strauji pazeminājās - Rīgā stundas laikā gaiss atdzisa no +30 līdz +19 grādiem, iepriekš vēstīja BNS.

Savukārt bez elektrības svētdienas vakarā bija aptuveni 20 000 Latvijas energoapgādes uzņēmuma "Latvenergo" klientu, BNS pastāstīja "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis. Spēcīgais vējs un negaiss bez sprieguma svētdienas pēcpusdienā atstājis aptuveni 1,5 tūkstoti transformatoru apakšstacijas visā Latvijā. Lai arī elektroapgādes bojājumi konstatēti visā Latvijā, stiprais vējš visvairāk postījumus radījis Tukuma, Talsu, Daugavpils, Jelgavas apkaimē. Rīgā stiprais vējs un negaiss būtiskus kaitējumus elektroapgādē nav radījis. Visos reģionos esošās operatīvās izbraukuma brigādes strādā, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu elektroapgādi uzņēmuma klientiem.

(saskaņā ar jaunāko informāciju papildinātas pēdējās trīs rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NEGAISS

Ja esat iemūžinājuši negaisa sekas, sūtiet uz [email protected] vai pievienojiet šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas