Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Trencis atzīts par aizdomās turēto dienesta pilnvaru pārsniegšanā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jaunievēlētajam Jūrmalas mēram Ģirtam Trencim piemērojis aizdomās turamā statusu krimināllietā, kura ierosināta pret kādreizējo SIA Jūrmalas slimnīca valdes priekšsēdētāju Juri Tračumu, to telekompānijai LNT otrdienas rītā__ apstiprināja pats Ģ.Trencis.

KNAB Dienai apstiprināja, ka Ģ.Trencis atzīts par aizdomās turēto dienesta pilnvaru pārsniegšanā. Lēmums pieņemts 30.septembrī. Ģ.Trencim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Plašāku informāciju KNAB pašlaik nesniedz.

Diena jau rakstīja, ka pret J.Tračumu ierosināta krimināllieta par to, ka viņš piešķīris sev papildu piemaksas, nodarot pašvaldībai zaudējumus 29,4 tūkstošu latu apmērā. J.Tračumam savukārt civillietā bija pretenzijas pret Jūrmalas domi, tāpēc Ģ.Trencis uz domes sēdi virzīja jautājumu par mierizlīguma slēgšanu par 11 000 latu, ko atbalstīja vēl septiņi deputāti.

Ģ.Trencis intervijā LNT norādīja, ka mierizlīgums tobrīd bijis labākais risinājums. “Lai tiesa izvērtē. Kā viņa lems, tā būs,” piebilda Jūrmalas mērs.

Savukārt  Jūrmalas domes deputāts un bijušais mērs Raimonds Munkevics (Jūrmala - mūsu mājas) izplatījis paziņojumu, kurā norāda, ka šobrīd Ģ.Trencim uzrādīts aizdomās turamā statuss krimināllietā, kurā par cietušo atzīta Jūrmalas pilsētas dome. "Tādējādi Ģ.Trencis šobrīd ir nonācis nopietnā interešu konflikta situācijā, jo kā Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs šobrīd pārstāv cietušo un var būtiski ietekmēt gan pašvaldības līdzekļu atgūšanu, gan lietas gaitu," raksta R.Munkevics.

(Papildināta ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas