Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - VID novērš mēģinājumu ievest septiņus kilogramus marihuānas

Sestdien, 1.augustā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki apturējuši mēģinājumu ievest Latvijā septiņus kilogramus marihuānas, informē VID. 1.augustā VID darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldi uz Latvijas un Lietuvas robežas veikuši padziļinātu muitas kontroli _Hyundai Santa Fe _markas automašīnai ar piekabi, kas uz Latviju caur Lietuvu devās no Nīderlandes.

Veicot padziļināto muitas kontroli auto piekabei, atklājies, ka tajā atrodas ne tikai dekoratīvi augi un koki, bet arī speciāli izveidotā dubultā grīdā paslēpti 14 iepakojumi ar augu valsts izcelsmes vielu ar kopējo svaru septiņi kilogrami. Ekspertīzes rezultāti apliecināja, ka atklātā viela ir aizliegta un sevišķi bīstama narkotiska viela - kanabiss jeb marihuāna, vēsta VID.Par konstatēto pārkāpumu aizturēti divi Latvijas pilsoņi, no kuriem viens ir agrāk sodīts par pārkāpumiem, kas nav saistīti ar narkotiskām vielām.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.1.panta 2.daļas un 253.1.panta 3.daļas par narkotisko vai psihotropo vielu pārvietošanu pāri Latvijas robežai nelikumīgā veidā, ja tas darīts personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, vai lielā apmērā, realizācijas nolūkā.

Daugavpils tiesa pirmdien piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu - vienai no divām personām, kas nedēļas nogalē mēģināja Latvijā ievest marihuānu, vēsta LETA. Aizdomās turamās personas statuss noteikts divām personām, ko VID aizturēja 1.augustā, taču apcietinājumu tiesa piemērojusi vienai personai. Izmeklēšanas interesēs VID par notikušo sīkāku informāciju nesniedz.

LETA vēsta, septiņi kilogrami ir lielākais apjoms, ko šogad aizturējis VID. Pēc VID aplēsēm, viens grams marihuānas melnajā tirgū maksā aptuveni 10 latus, tādējādi konfiscēto narkotiku vērtība melnajā tirgū varētu būt aptuveni 70 000 latu.

(pievienotas pēdējās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas