Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - VL-TB/LNNK piekrīt nosacījumiem un gatava strādāt koalīcijā

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) piekrīt izvirzītajiem nosacījumiem par tās iekļaušanos jaunajā koalīcijā un ir gatava to darīt, vienlaikus aicinot papildināt sarakstu ar jautājumiem, kurus izskatīšanai valdībā un parlamentā var virzīt tikai ar visu koalīcijas partneru piekrišanu.

Šādu lēmumu ceturtdien pēc ilgām debatēm pieņēma Nacionālās apvienības valde.Par dalību Valda Dombrovska (JL) valdībā VL! – TB/LNNK izlēma jau tad, kad V.Dombrovskis piedāvāja tajā iesaistīties. Apvienības valdes sēdes darba kārtībā ceturtdien bija jautājums par to, kā reaģēt uz V.Dombrovska aicinājumu atteikties no iniciatīvām, kas saistītas ar repatriāciju un valsts valodas apguves proporcijām mazākumtautību skolās. VL! līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars žurnālistiem sacīja, ka apvienībai ir svarīgi, ieejot koalīcijā, saglabāt iespēju aizstāvēt nacionālās intereses, kā solīts vēlētājiem.Apvienības valdes izplatītajā paziņojumā teikts, ka “Nacionālās apvienības valde piekrīt Valda Dombrovska piedāvājumam jautājumus par latviešu valodas statusu, pilsonību, naturalizācijas kārtību, mazākumtautību tiesisko statusu, vēlēšanu tiesības, latviešu valodas lietošanu izglītības sistēmā, latviešu un cittautiešu brīvprātīgu atgriešanos dzimtenē virzīt izskatīšanai Saeimā vai Ministru kabinetā tikai ar visu valdības koalīcijas partneru piekrišanu".Vienlaikus apvienība aicina jautājumu lokam, par kuriem valdības koalīcijā ir panākama vienprātība, pievienot arī nozīmīgus enerģētikas, darbaspēka migrācijas un valsts īpašuma objektu pārvaldīšanas jautājumus.Apvienība arī norāda, ka neatkāpjas no saviem programmatiskajiem uzdevumiem un turpinās sadarbību ar speciālistiem un nevalstiskajām organizācijām, lai izstrādātu priekšlikumus pārejai uz mācībām valsts valodā, kā arī citiem nākotnē risināmiem prioritāriem jautājumiem.

Jaunā laika frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis Dienai.lv pieļāva, ka jautājumus par lielo uzņēmumu privatizāciju koalīcijā varētu lemt pēc vienprātības principa. Politiķis sacīja: "Idejiski tā tas varētu būt - kāpēc ne?" Taču enerģētikas tirgu regulējot daudzi likumi un tāpēc šim piedāvājumam viņš uzreiz nesteidza piekrist.

Taču pats būtiskākais esot saprast, vai VL - TB/LNNK patiešām  nepārprotami varēs pārliecināt valdības veidotāju, "ka viņi rīkosies kā prātīgi partneri un nebūs nekāda locīšanās", sacīja Dz.Zaķis. Viņš uzsvēra, ka V.Dombrovskis izsvērs, vai šī atbilde atbilst viņa uzdotajam jautājumam.

(pievienots JL pārstāvja Dz.Zaķa viedoklis pēdējās divās rindkopās)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas