Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināta - Zatlers dosies darba vizītē uz Ņujorku, tiksies arī ar Sorosu

Valsts prezidents Valdis Zatlers  dosies nedēļu ilgā darba vizītē uz ASV. Jau svētdien viņš tiksies ar latviešu kopienas pārstāvjiem un piedalīsies Latvijas Evaņģēliski luteriskās Longailendas baznīcas dievkalpojumā.

Pirmdien Valsts prezidents apmeklēs Jēlas Universitāti un ar studentiem runās par  transatlantiskajām attiecībām pēc globālās ekonomiskās krīzes. Valsts prezidents arī apmeklēs Medicīnas skolu, kurā savulaik pilnveidoja zināšanas,  un tiksies ar Ortopēdijas  mācību programmā studējošajiem jauniešiem.

V.Zatlers trīs dienas piedalīsies ANO Klimata pārmaiņu galotņu samitā, lai diskutētu ar citiem ANO valstu vadītājiem, kā attīstīt valstu ekonomikas, lai tās gan samazinātu vidē izmesto siltumnīcas gāzu apjomu. Valsts prezidents piedalīsies arī ANO Ģenerālās asamblejas 64.sesijā.

Vizītes ietvaros Valdis Zatlers piedalīsies ASV prezidenta Baraka Obamas rīkotajā pieņemšanā, kā arī bijušā ASV prezidenta Bila Klintona izveidotās organizācijas Clinton Global Initiative ikgadējās sanāksmes atklāšanas plenārsesijā. Šis pasākums ik gadu pulcē vairāk nekā 100 pasaules valstu vadītājus, Nobela Miera prēmiju laureātus, pasaules vadošos uzņēmu izpilddirektorus, kā arī mediju un nevalstisko organizāciju vadītājus. Ielūgumu uz šo sanāksmi Valsts prezidents saņēma personīgi, šogad janvārī tiekoties ar Bilu Klintonu Davosas Pasaules ekonomikas foruma ietvaros. 

Lai diskutētu par Latvijas ekonomisko attīstību, ceturtdien Valsts prezidents piedalīsies  Latvijas Goda konsula Dara Dēliņa organizētajā apaļā galda diskusijā, kurā ar savu redzējumu dalīsies ievērojami Ņujorkas biznesa un mediju vides pārstāvji.

Darba vizītes laikā  Valsts prezidentam ir plānotas arī vairākas divpusējās tikšanās. Valdis Zatlers tiksies ar Maķedonijas prezidentu Gjorgu Ivanovu, Kosovas prezidentu Dr Fatmiru Sejdu, Turkmenistānas prezidentu Gurbanguli Berdimuhamedovu, Palestīnas pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu, kā arī ar uzņēmēju un filantropu Džordžu Sorosu un ebreju kopienu organizāciju – American Jewish Congress, American Jewish Committee, B'NAI B'RITH INTERNATIONAL  - pārstāvjiem, informē prezidenta kanceleja.

Prezidenta preses dienestā aģentūrai BNS sacīja, ka tikšanos ar Zatleru lūdzis Soross, lai pārrunātu globālās ekonomiskās krīzes jautājumus un turpmākās attīstības perspektīvas.

Darba vizītē Valsts prezidentu pavadīs Lilita Zatleres kundze, lai piedalītos Otrajā ikgadējā ANO Autisma seminārā, kuru vadīs ANO ģenerālsekretāra dzīvesbiedre. Konferences galvenais mērķis ir pievērst starptautisko uzmanību autisma radītajām veselības problēmām un veidot globālo izpratni par šīs slimības ietekmi uz sabiedrību.

(papildināta ar priekšpēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas