Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Zivtiņš: uz ceļiem Jāņu naktī nav gājis bojā neviens cilvēks

Neskatoties uz to, ka šogad kampaņas pret braukšanu dzērumā nebija tik uzrunājošas un agresīvas kā citkārt, policija kopumā savu darbu svētku brīvdienu laikā veikusi ļoti labi un arī skaita ziņā dzērājšoferiem vajadzētu būt mazāk nekā citus gadus.

To aģentūrai BNS pēc piedalīšanās policijas reidā Jāņu naktī atzina Satiksmes uzraudzības biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš, minot arī, ka vismaz pagaidām viņa rīcībā esošās ziņas liecina - uz ceļiem Jāņu naktī nav gājis bojā neviens cilvēks.

«Es domāju, ka pastrādājām tiešām labi, pēc desmit baļļu sistēmas stabils astotnieks,» viņš norādīja, komentējot reidu un preventīvā policijas darba rezultātus.

Tāpat Zivtiņš norādīja, ka policijas darbinieki reidu plānu dislokācijas ziņā izpildījuši, «nostrādājot gods godam», un, lai gan precīzāki skaitļi par aizturētajiem dzērājšoferiem Jāņu naktī būs zināmi trešdien pusdienlaikā, viņaprāt, «rezultātiem vajadzētu būt labākiem», dzērājšoferiem vajadzētu būt mazāk nekā citus gadus.

Kopumā Līgo dienā un Jāņu naktī aizturēti 89 autovadītāji, kuri pie stūres sēdušies reibumā, bet vēl 97 alkohola koncentrācija asinīs bijusi pieļaujamajās robežās - attiecīgi 0,2 vai 0,5 promiles, aģentūru BNS informēja Valsts policijas (VP) pārstāvis Aigars Bērziņš. Narkotisko vai psihotropo vielu reibumā neviens autovadītājs pagājušajā diennaktī nav aizturēts.

Jau vēstīts, ka pagājušajā diennaktī valstī kopumā reģistrēti 27 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem septiņi notikuši Rīgā. Piecos negadījumos cietuši cilvēki, taču bojā neviens nav gājis. Savukārt pa visām Jāņu brīvdienām policija satiksmes negadījumos reģistrējusi trīs bojāgājušos, intervijā Latvijas Radio teica E. Zivtiņš. Viņš norādīja, ka līdz šim policija pārbaudījusi 45 000 autovadītāju, plāns bijis pārbaudīt 50 000. Tāpēc E. Zivtiņš prognozē, ka plāns tiks izpildīts ar uzviju.

Vēstīts arī, ka pirmssvētku brīvajās dienās reidu laikā policija aizturējusi 213 iereibušus autovadītājus. Reidu laikā no 20. līdz 22.jūnijam kopumā pārbaudīts 33 461 automašīnas vadītājs, no kuriem 213 pie stūres sēdušies dzērumā, bet viens narkotisko vielu reibumā. Vēl 221 autovadītājs bija lietojis alkoholu, bet tā koncentrācija izelpā nepārsniedza pieļaujamās attiecīgi 0,2 vai 0,5 promiles.


(papildināta 6. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas