Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināta - ZZS vienprātīgi kā premjera amata kandidātu izvirza Lembergu

ZZS valde vienprātīgi nolēmusi virzīt Ventspils mēru Aivaru Lembergu par Ministru prezidentra kandidātu.

Šo izvēli pamatojot, ZZS valdes priekšsēdētājs Raimonds Vējonis saka: «Mūsu lēmums ir balstīts ZZS piedāvājuma pamatvēstījumā – saimnieks savā zemē. Mūsu premjera kandidāta sniegums Ventspilī ir visiem redzams un novērtējams. Mūsuprāt, Lemberga saimnieciskajām spējām un prasmēm jādod jauns laukums.»

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis uzsvēra, ka, izvēloties kandidātu, ir ņemts vērā sabiedrības viedoklis - sabiedrības domas aptaujās A.Lembergs ir populārākais premjera kandidāts.

A.Lembergs uzsvēra, ka pirmais vārds, ko viņš gribot minēt, esot sadarbība. Partija Latvijai un Ventspilij slēgs atkārtoti līgumu uz četriem gadiem ar ZZS.

A.Lembergs par galvenajiem uzdevumiem uzskata iepazīšanos ar vienošanās dokumentiem, kas parakstīti ar starptautiskajiem aizdevējiem. Viņš teic, ka Latviju būtu jāveido par industriāli augsti attīstītu valsti. Tāpat būtiska ir drošība - Latvijas enerģētiskā drošība, demogrāfiskā drošība un finansiālā drošība.

Uz jautājumu, vai smagās apsūdzības nevarētu kavēt A.Lemberga kļūšanu par valdības vadītāju, viņš atbildēja ar pretjautājumu: «Kurš politiķis vēl ir attaisnots trijās smagās apsūdzībās?».

A.Lembergs teica, ka «visiem politiķiem ir jārēķinās, ka viņu var apcietināt, īpaši populāram politiķim». Zaļo un Zemnieku savienības līderis Raimonds Vējonis uzsvēra — kamēr cilvēka vaina nav tiesā pierādīta, tikmēr viņš nav vainīgs. Savukārt Augusts Brigmanis, atgādinot par ZZS premjera kandidāta augstajiem reitingiem, sacīja: «Sabiedrība viņu ir attaisnojusi.»

Vaicāts par potenciālajiem sabiedrotajiem pēc vēlēšanām, A.Lembergs atbildēja, norādot uz vēlēšanu rezultātu izšķirošo nozīmi. Ja uzvarētu Vienotība, A.Lembergam būtu svarīgs tās sastāvs — Jauno laiku un premjeru Valdi Dombrovski viņš vērtēja kā konstruktīvu politisko spēku, bet Vienotībā esot arī Pilsoniskā savienība, kas «vairāk traucē premjeram, nevis ZZS». Uz jautājumu, vai ZZS varētu strādāt arī ar Saskaņas centru, ja šis politiskais spēks uzvarēs vēlēšanās, A.Lembergs atbildēja: «Viņi varbūt iegūs 51 balsi, un tad mēs būsim laimīgi, ja Saskaņas centrs mūs pieaicinās…uz brokastīm.»

Pasākumā tika prezentēts arī jaunais ZZS logo.

(papildināta ar pēdējām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas