Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināts - Jakobidze: Vai kaut ko tādu var pieļaut XXI gadsimtā?

Regīna Jakobidze, Latvijas goda konsule Gruzijā, «Dienai» sestdien teica, ka Gruzija aizstāv savas intereses. Taču par to, kas notiek tagad Gruzijā, ir jāuztraucas visai pasaulei.

«Tas vairs nav iekšējais konflikts, tas ir konflikts ar Krieviju,» teica R.Jakobidze. «Latvijai vajag arī paust savu pozīciju, to tā nevar atstāt,» vi’na papildināja.

Pasaulei vajadzētu reaģēt, jo — «pēc manu radu stāstiem, ir bombardēta Poti, Zugdidi, arī pie Tblisi ir kritušas bumbas», reica R.Jakobidze. Tas ir diezgan tālu no Dienvidosetijas.

«Vai tad kaut ko tādu var pieļaut XXI gadsimtā,» telefonsarunas nobeigumā, balsij aizlūstot, teica R.Jakobidze.

Uz «Dienas» jautājumu, vai Latvijas ārlietu resors varētu nākt klajā ar savu paziņojumu par  situāciju Gruzijā, Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) teica, ka tuvāko stundu laikā sekos oficiāls Latvijas paziņojums.

Pagaidām ministrija mēģina noskaidrot informāciju par to, kas notiek Gruzijā. Informācijas ir daudz, taču tā ir ļoti pretrunīga, teica ministrs.

Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers piektdien pauda bažas par situācijas eskalāciju Dienvidosetijā, Gruzijā un nosodīja militāra spēka lietošanu reģionā.

Vērtējot Dienvidosetijā notiekošo, Valsts prezidents pauda bažas par situācijas saasināšanos, uzsverot, ka Latvija vienmēr ir stingri atbalstījusi Gruzijas teritoriālo vienotību, un arī šobrīd cer, ka vardarbības eskalāciju Dienvidosetijā izdosies nekavējoši pārtraukt. Vardarbība nedrīkst kļūt par domstarpību risināšanas līdzekli.

Tādēļ Valsts prezidents pozitīvi vērtē Gruzijas puses vairākkārtējos centienus ieviest pamieru, kā arī vienpusēju uguns pārtraukšanu. Diemžēl šie centieni nav vainagojušies ar panākumiem un vēl joprojām Dienvidosetijā turpinās apšaudes. Tāpēc Valsts prezidents mudina starptautisko sabiedrību uz aktīvāku iesaisti ar mērķi nodrošināt uguns pārtraukšanu un konflikta noregulējumu sarunu ceļā.

Valsts prezidents arīdzan aicina Krievijas Federāciju nekļūt par vienu no militārajā darbībā iesaistītajām pusēm, bet gan izmantot tās ietekmi, lai veicinātu konflikta mierīgu noregulējumu, ziņo prezidenta kanceleja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENAS KORESPONDENTS ZIŅO

Aculiecinieka vērojumus lasiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas