Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Par aizklātu Latviju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jurciks
J
Sancuk, ko tu atkal tik agresiva, nesasprindzinies tik daudz ludzu. Tu esi forsa sieviete, tev vajag normalu virieti un visas tas sikas Latvijas politiski-ekonomiskas probleminas aizmirsisies ka tads murgs. Es domaju tu esi pelnijusi ko labaku par to rakasanos taja, ja ta te var rakstit - LR politiskaja meslaine.
Memory
M
Šodien EuroNews TV ziņās tika ziņots par situāciju Alžīrijā - tur beduīnu u.c. cilšu vadoņi arī vēlas ieviest demokrātiju, lai privatizētu esošās naftas iegūšanas vietas. Novēlēsim visu to labāko izdošanos tuksnešu ciltīm! Itāļi gan nav diez ko priecīgi - ja demokrātijas ieviešana cilšu vadoņiem neizdosies, tad draud sākties pilsoņu karš - kas novedīs pie naftas cenu kāpuma un tūkstošiem jaunu imigrantu ierašanās Itālijā.
Memory
M
Kāda vēl zākāšanās? - ja ir jāslavē, jāslavē un atkārtoti - jāslavē rietumu demokrātijas modelis, kas Latvijā jau tiek ieviests divdesmit gadus! Kas bij' Trubas Aivars padomju okupācijas laikā - un par kļuvis tagad? Lai slavēts Reigans, Tečere, Kols un Gorbačovs, kas palīdzēja ieviest Latvijā šo lielisko valsts pārvaldes formu, kad pie varas tiek labākie iz labākajiem!?
Gatis
G
Šis nu bija gadījums, kurā skaidri redzams kas ir kas Latvijas politikā. Ja SC un ZZS arī turpmāk ievēlēs, tad nu gan vairs ļautiņiem nav nekādu morālu tiesību zākāties par dzīvi Latvijā. Jo kur aitas, tur cirpēji vienmēr atradīsies. Pēc šī gājiena tie, kas par viņiem varētu balsot, vairs nav tikai aitas...
Memory
M
Tāda ir tā reālā demokrātija un brīvais tirgus - vieniem (lielākajai daļai) tiek mazi plusi un lieli mīnusi, mazumam (parazītiem- ?) - tiek lieli labumi. Tā tam jābūt, tā kā brīnīties par kādiem tur demokrātijas pārkāpumiem jau var - ja joprojām naivi iedomājamies, ka sabiedrība Latvijā ar esošo apziņas un vērtību līmeni spēs īstenot to pašu, ko vec-Eiropas vai Zemeļvalstīs.
Memory
M
Lasot domātāja, sociologa, filosofa A.Zinovjeva ''Ceļā uz virssabiedrību/ НА ПУТИ К СВЕРХОБЩЕСТВУ'', kas iznāca pirms 10 gadiem - nebeidzu brīnīties par prognozētā precizitāti. Ceļš uz totalitārismu ar demokrātijas lozungiem,ar solījumiem par labklājības valsti, taisnīgumu, tiesiskumu..utt.utml. liberālistu-modernistu saukļiem/štampiem - tas ir kā tai teicienā :'Ar labiem nodomiem ceļš elli bruģēts'. p.s. Ieguglējiet - vieglāk apjēgt notiekošo - АЛЕКСАНДР ЗИНОВЬЕВ НА ПУТИ К СВЕРХОБЩЕСТВУ
Dzens
D
Komentāri pie šī raksta tikai apliecina, ka ir pietiekami daudz cilvēku, kuriem nav skaidrs, ko nozīmē deputātu atbildība vēlētāju priekšā. Nevajag atkārtot visu laiku vienu un to pašu pantiņu par demokrātiju. Demokrātijas essence nav aizklāti balsojumi. Balsojumi ir dažādi un dažos gadījumis ir labāk, ka tie ir aizklāti, bet citos, ka tie ir atklāti. Bet teksti par sirdsapziņu, protams, iegūst pavisam noteiktu skanējumu, ja tie nāk no ZZS. Tad nu ir jautājums - kas tā tāda ir par sirdsapziņu. Maizīša gadījums katrā ziņā ļauj izteikt noteikta veida minējumus. Tad jau nebija nekādu argumentu pret Maizīti. Tik vien kā dolārzaļa sirdsapziņa.
Memory
M
Latvija ir ceļā uz totalitārismu, ko lepni dēvēs par demokratiju - jo tajā būs daudz uzskatu, ko paudīs ''reņģēdāji'', un viens, ko īstenos valdošā mantīgo šķira. 1990.g. maijs bija demokrātijas ''gulbja dziesma'' - 2011.g. 21.augustā to apliecinās svinētāju pulciņš. Kādi 10% dzers šampanieti, uzsaukts tostus Reiganam, Tečerei, Kolam,Gorbačovam, Godmanim&Co - un lepni raus vaļā':''..lai līgo lepna dziesma, tev.....'' ? - ''Sausais atlikums''/rezultāts pēc 20 gadiem ir tāds, ka droši var apgalvot - demokrātijas&tirgus ekonomikas surogātvarianta ieviešana pie laba gala nenovedīs....Ar katru dienu tak' sabiedrība degradējās aizvien vairāk ( to es pēc vakardienas notikuma kino Forums-Citadele).
Demokrāts
D
Komentāri pie šā raksta tikai apliecina, ka ideja par atklāto balsojumu ir pamatoti noraidīta. Ja idejas atbalstītāji to pamato ar ideju par to, ka ir kādi labie spēki un sliktie, tad tas ir ceļš uz totalitārismu un tikai. Demokrātiskā pasaules uztverē ir tikai dažādi uzskati un intereses nevis labie un sliktie, kas ir totalitārisma pazīme.
vilis
v
Labi ka noraidija.
to hmmm
t
par kādu sirdsapziņu tu runā???Ja jau viņam jābaidās no savas partijas vai sponsora.Ja viņam būtu sirdsapziņa tad viņam tādā šākāļu barā nemaz nevajadzētu atrasties ja viņam ir kautt kripatiņa sirdsapziņas un viss pārējais kā tu raksti.Tāpēc tavā teiktajā klibo loģika.
pilnīgi
p
atbalstāms solis šādu priekšlikumu virzīšana ,lai vēlētāji redz kuri te ir tautas pārstāvji un kuri ZZS traktoru portfelīšu un krievu mafijas pārstāvji ,kuriem nav nekā kopīga ar likumdevējiem.Nepārsteidz VL nostāja ,esot opozīcijā.Vienīgā partija kurai es kautcik uzticētos.
hmmm
h
un, tomēr, aizklāts balsojums ļauj deputātam balsot pēc sirdsapziņa, lai kāda tā arī būt - gaiša, melna, vai maķenīt ar pelēkiem plankumiem aptraipīta. Atklātā balsojumā ir jāievēro, tā saucamā partijas disciplīna - balso pēc principa vairākums tavu partijas biedru ir par (pat ja tie ir 51 pre 49) un tev ar jābūt par, savādāk, kas tu par biedru? Otrkārt, masu mediji, bieži ir ļoti nežēlīgi un netaisnīgi - žurnālistus bieži intersē sensācija, nevis labo darbu slavēšana. Tā, kā, žurnālisti, pirms dodaties uz Saeimu kārtējās samazgas rakt, padomājiet, kāpēc neviens tā īpaši nealkst spiest jūsu aptašķītās rociņas.
Demokrāts
D
Tieši selektīva izvēle nav savienojama ar demokrātiju. Es (tātad nevar runāt par neviens) runāju, ka aizklāta balsošana VIENMĒR un VISUR ir demokrātiskāka nekā atklāta. Var strīdēties par demokrātijas plusiem un mīnusiem, bet no demokrātiskuma viedokļa tas nav apstrīdams.
Dzens
D
Kuras ir tās "visas valstis", kurā ir palikuši pie aizklāta balsojuma. Un atļaušos arī atgādināt, ka runa tomēr nav par visiem Saeimas balsojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas