Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Par "digitālgeitā" cietušā likvidēšanu - četras jaunas apsūdzības

Par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tā izraisījusi smagas sekas, Ģenerālprokuratūra kriminālprocesā par SIA „Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs” (DLRTC) likvidāciju pieņēmusi lēmumus saukt pie kriminālatbildības VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”(LVRTC) valdes locekļus Jāni Boktu, Dzintaru Zariņu, Andri Korlašu un bijušo LVRTC valdes locekli Uldi Lavrinoviču.

Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Aldis Pundurs apsūdzību rosinājis pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas. Iepriekš apsūdzība pēc Krimināllikuma 196.p.1.d. par pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu celta DLRTC likvidatoram Andrim Rukmanim, bet bijušajam LVRTC valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājam Mārim Rutkam, arī Rutkim – pēc KL 318.p.2.d. par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tā radījusi smagas sekas.

Prokurors ir informējis satiksmes ministru A.Šleseru (LPP/LC), ka gan SM, gan LVRTC ir tiesības tikt atzītām par cietušajām kriminālprocesā. Šobrīd prokurors gaida atbildi no minētajām institūcijām, vai tās piekrīt to atzīšanai par cietušajām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas