Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Par pensiju likuma grozījumiem Saeima lems, vēlākais, 19.jūnijā

Valsts prezidents Valdis Zatlers piektdien iesniedzis Saeimā pilsoņu atbalstītos grozījumus pensiju likumā, kas paredz, ka minimālā pensija nebūs zemāka par valstī noteikto iztikas minimumu, aģentūru BNS informēja Valsts prezidenta kanceleja.

Iepriekš Tautas partijas (TP) pārstāvis un Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Kārlis Leiškalns pauda pārliecību, ka, visticamāk, pilsoņu atbalstītos grozījumus pensiju likumā parlaments noraidīs. Grozījumi vērtējami kā nepilnīgi izstrādāti, aizmirstot par veselu sociālo grupu, piemēram, invalīdu, pensijām, uzskata K.Leiškalns. Viņš prognozēja, ka grozījumu likumprojektu Saeimā pirmajā lasījumā skatīs, vēlākais, 19.jūnijā.

Jau vēstīts, ka par pensiju likuma grozījumu iesniegšanu Saeimā tautas nobalsošanā parakstījās aptuveni 177 tūkstoši iedzīvotāju, kas ir vairāk nekā desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās piedalījušo balsstiesīgo pilsoņu skaita. Līdz ar to Valsts prezidentam vēlētāju atbalstītie grozījumi "Par valsts pensijām" jānodod skatīšanai Saeimā.

Pensiju likuma grozījumu būtība paredz minimālās pensijas apjoma aprēķinu ne zemāku par Latvijā noteikto iztikas minimumu.

Ja pilsoņu atbalstīto likumprojektu Saeima neatbalstīs vai atbalstīs ar labojumiem, par to būtu jārīko referendums. Tomēr nav skaidrs, vai tas ir iespējams, jo Satversmē noteikts, ka tautas nobalsošanai netiek nodoti likumu grozījumi, kas saistīti ar valsts budžetu. Juristi pagaidām nav devuši skaidru atbildi, vai šajā gadījumā referendumu varētu organizēt.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas