Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Par starptautisko aizņēmumu Saeima lems pēc nedēļas

Saeimas šodien no rīta, lemjot par to, kādā kārtībā izskatīt Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas iesniegto lēmumprojektu par pilnvarojumu Ministru kabinetam aizņemties finanšu līdzekļus starptautiskā aizņēmuma programmas ietvaros ar pārliecinošu balsu vairākumu izlēma, ka šis jautājums tiks iekļauts nākamajā kārtējā parlamenta sēdes darba kārtībā.

Tas nozīmē, ka par pilnvarojumu valdībai, kuru premjers Valdis Dombrovskis (JL) nosaucis par uzticības balsojumu starptautisko aizdevēju - Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Komisijas - programmai, Saeima debatēs nākamceturtdien.

Ne premjers, ne finanšu ministrs Einars Repše uz Saeimas sēdes sākumu, kad tika spriests par valdībai svarīgā lēmumprojekta virzību, nebija ieradušies. Plašas debates, lemjot par kārtību, kā tiks izskatīts jautājums, Saeimā neizcēlās, jo saskaņā ar Kārtības rulli tiesības izteikties par lēmumprojekta izskatīšanas gaitu ir tikai diviem deputātiem - vienam par, otram pret. Par uzstājās ar aicinājumu "atbalstīt, nobalsot un aizmirst" Tautas partijas deputāts Kārlis Leiškalns, savukārt pret pieņemšanu, neskatoties uz to, ka tas "izskatās nevainīgi", iestājās Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā deputāts Juris Sokolovskis.

Par izskatīšanu nākamajā sēdē nobalsoja 60 deputāti. Līdz ar to sagaidāms, ka nākamajā Saeimas sēdē sāksies īstās debates. Tad arī paredzēts, ka ziņojumu Saeimai sniegs premjers.

Saeimai sagatavotais lēmumprojekts par pilnvarojumu parakstīt starptautiskā aizņēmuma dokumentus paredz, ka deputāti pilnvaro valdību parakstīt ar starptautisko aizņēmumu saistītos dokumentus ar nosacījumiem, ka kopējā aizņēmuma summa nepārsniedz 7,5 miljardus eiro un ka aizņēmuma atdošanas termiņi tiek noteikti, finanšu ministram un aizdevējiem vienojoties. Tādējādi Saeimai tiek piedāvāts lemt par atbalstu visam starptautiskajam aizņēmumam, par kura saņemšanu laikā līdz 2012.gadam pirms vairāk nekā gada ar EK un SVF vienojās Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdība.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas