Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Par to, kā nevajag

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kafija
k
ļoti, ļoti labi pateikts!!!!!
inese
i
@anda....pec 10 Italija nodzivotiem gadiem zinu gana labi, ka istais iemesls runasanai italju valoda ir gluzi vienkarsa anglju valodas nezinasana; pat augsta limena politiskas u.c.amatpersonas nezina anglu vai kadu citu svesvalodu pat primitiva limeni; vinji rikojas pecprincipa 'labaka aizsardziba ir uzbrukums' lasi mes runasim italiski lai saglabatu savu valodu...Italija nevienaa lietaa nevar but kadam piemers
to rekur
t
Iesmēju: "Itāļi ir ļoti taupīgi,racionāi un nekur necenšās izrādīties." Nesaputroji ar itāliski runājošajiem šveicē , vai austrijas galu ?
Juhans
J
Itālijā ir Ferrari, bet Latvijā tikai šroti.
nlo
n
Vēsture atkārtojas vai turpinās. Jau 19. gadsimtā latvieši tika baidīti ar Itālijas"ugunsvēmēju kalniem", kas tur ir sastopami par šīs zemes iedzīvotāju grēkiem. Tomēr Itālija ir Itālija ar visiem saviem ugunsvēmējiem, bet Latvija...
jumors
j
Netīros dvieļus Itālijas virtuvē redz arī citi- bet ja mums ir par ko padomāt, kāpēc ne par netīriem dvieļiem? Viņi , pirmkārt, ir lepni uz valodu, kas rada visas Eiropas līmenī populārajai latīņu valodai, otrkārt- uz savu kultūras mantojumu, no kura var slaukt un slaukt tūristu barus . Un tas ir divas svētās govis, pārējais tāpat kā citur Eiropā, ieskaitot Berluskoni pekstiņus. Ja nu tiešām kaut kas izbrīnē, ta ir Čehija- un no tās gan es gribētu pamācīties.
Ministry of Truth
M
"Itālija ir lielisks "paraugs" tam, ka ar spilgtām personībām (pēc kurām tā alkst daži politiskās skatuves aktieri Latvijā) nepietiek, lai valstī būtu jēdzīga politika. " Tīrais ūdens. Ja Itālija neatbilst Zandera augstajiem kritērijiem, kā tā vispār spēj uzturēt savu valstiskumu, turklāt darboties ES ietvaros tik veiksmīgi? Zander, vai tik Tavs pingvīnisms nebija precīzā laikā nomērķēta akcija, ko?
Ministry of Truth
M
Ja Zanders gadījumā ir piemirsis ... formāli skatoties, Itālija bija viena no ES dibinātājām (pievienojās 1957. g.). Tās IKP pienesums ES telpā ir ceturtais lielākais (pēc Vācijas, Francijas un Karaliskās Apvienotības). Zanders ielīda itāļu virtuvē un ieraudzīja divus netīrus dvieļus. Manuprāt, šoreiz ir garām, izņemot par mazo ķeizariņu Berluskoni.
---
-
"Itālija /...../ ir izteiksmīgs piemērs tam, kā nevajag." Diemžēl, Latvija vismaz kopš 2000.g maija it sevišķi dēļ biežām valdības maiņām tiek dēvēta rietumos par ziemeļvalstis Itāliju......
iugibhj
i
Nekādā gadījumā tagad nav jāgaidā kaut kāds fīrers, kas parādītu, kā lietas darāmas. Te kārtējo reizi parādās nožēlojamais latviešu kalpa gars! ------------- Tatad tu apgalvo ka Hercogs Jekabs un K. Ulmanis bija kautkadi fiireri ? Tada gadijuma man tev tads jautajums - bimbam no kaa tu baidies ?
Bezdievis
B
Te ir viens neliels paradokss. Nedaudz pafilozofēšu: Es priecātos, ja pie mūsu pašreizējā IKP varētu pieskaitīt klāt kādus 50% ēnu ekonomikas (te neiet runa par kontrabandu vai bīstamām nelikumībām). Tad vismaz ir skaidrs, ka neesam bezcerīgi un esam bagātāki, nekā domājam. Naudas kustība notiek, bizness notiek un līdz ar to - arī attīstība notiek. Gan ne valsts sektorā, bet privātajā sektorā. Un galu galā, daļa ēnu ekonomikas nemaz neizdzīvotu, ja pilnībā legalizētos. Proti, cīnoties pret šiem 50% ēnu ekonomikas, legalizēsies maza daļa no viņiem, bet pārējie zaudēs konkurencē ar ārvalstu uzņēmumiem, bankrotēs, pildīs bezdarbnieku rindas. Katrā ziņā ēnu ekonomika ir kā medus pods no kura pasmelties ar cauru karoti - var daļu iekļaut tīrā ekonomikā iegūt papildus nodokļus, bet jārēķinās ar to, ka liela daļa izlīs pa caurumiem un pazudīs nebūtībā. Diemžēl jāatzīst, ka Latvijas ēnu ekonomika reāli ir labi ja 10% no IKP. Tātad, tiešām esam tik nabadzīgi cik valsts ir nabadzīga. Nav rezervju no kurienes pasmelties legalizējot. Proti, piespiežot legalizēties reālais nodokļu ieņēmu pieaugums būs niecīgs. Tādā Itālijā vai Grieķijā ēnu ekonomika iespējams ir līdzvērtīgas IKP, tā kā valsts iedzīvotāji faktiski ir 2reiz bagātāki, nekā oficiāli skaitās. Līdz ar to, viņiem tas medus pods ir ļoti pilns un ir ko pasmelties. Viņiem legalizējoties būtu milzīgs papildus nodokļu ieņēmums valstij.
Abet
A
Tieši par ceļiem nodoklis tiek maksāts, jo no tā nevar izvairīties, tāpēc ir tiesības bļaustīties par netīrīšanu!
morgenstern
m
Itālija ir liela valsts. Un lietas Neapolē tiek risinātas citādāk nekā Milānā.
rekur
r
Šo to zinu par Itāliju, man tur dzīvo radinieki. Itāļi ir ļoti taupīgi,racionāi un nekur necenšās izrādīties. Reti,kurš var atļauties nopirkt dārgu auto vai uzbūvēt māju. Kad viņi atbrauc uz šejieni viņi brīnās par milzīgo dārgo auto skaitu Rīgā. Vēl viņi brīnās, kāpēc latvieši ir tik pacietīgi un neprotestē pret valdības politiku. Itālieši un Itālija fantastiski atšķirās no mums.Tur ir pilnīgi savādāka mentalitāte, kuru mums grūti izprast. Iedzīvoties tur ir ļoti grūti. Tur visi jautājumi risinās ģimenes, radu, draugu, kaimiņu starpā. Viss notiek tikai caur pazīsanos. Ja tevi nepazīst ar tevi neviens nekrāmēsies. Šobrīd ārzemnieki tur iekārtoties darba nevar pat ar ļoti labām itāļu valodas zināšanām. Viņiem šobrīd arī ir krīze. Itālijā ir milzums iekšēju problēmu par, kuram Latvijā neviens pat nav dzirdējis. Varu droši teikt, ka par reālo Itālijas dzīvi mums te Latvija nav nekāda priekšstata.
Saule
S
Nevajag lolot ilūzijas, ka krieviem būsi vajadzīgs kaut par tepiķi. Kalvītis arī vismaz uz ēzeļa ausīm cerēja, bet pat tās nedabūja

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas