Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Partijas jūlijā atklās piedāvājumu - vieniem jaunas, citiem pārbaudītas lokomotīves

Ja Saskaņas centra un Vienotības starts Saeimas vēlēšanās varētu atnest būtiskas pārmaiņas šo politisko spēku pieteikumā, tad divi citi parlamentā pārstāvētie politiskie spēki - Nacionālā apvienība _Visu Latvijai!-_TB/LNNK (NA) un Zaļo un Zemnieku savienība - lielus pārsteigumus vēlētājiem nesola. Saeimas priekšvēlēšanu periods jau ir sācies, bet īstais starts vēlēšanām tiks dots jūlija vidū, kad Centrālā vēlēšanu komisija sāks pieņemt kandidātu sarakstus, ceturtdien raksta laikraksts Diena

Partiju lēmējinstitūcijas sarakstus un programmas vēl nav apstiprinājušas, tāpēc to vadītāji par lokomotīvēm izsakās atturīgi. Ceturtdien bija plānots, ka pirmā sarakstu līderus prezentētu Vienotība, taču pasākums ir nedaudz atlikts līdz sarunu pabeigšanai ar Latgales partiju. Vienotības saraksts piedzīvos lielas pārmaiņas ne tikai tāpēc, ka tā līderis vairs nebūs Valdis Dombrovskis, bet vēlētāji ieraudzīs daudzus jaunus uzvārdus - gan vairākus pašvaldību vadītājus, gan bijušos Reformu partijas biedrus. Tas ir pastiprinājis iekšējo konkurenci, ar ko arī var skaidrot Ingūnas Rībenas un Janīnas Kursītes-Pakules aiziešanu no partijas.

Vienotības priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa tradicionāli būs pirmā Kurzemē, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs - Rīgā, bet valdības vadītāja Laimdota Straujuma - Vidzemē. Latgales apgabala pirmais numurs vēl jāsaskaņo ar Latgales partiju, bet, visticamāk, tas tomēr būs kāds Vienotības biedrs. Iepriekš bija dzirdēts, ka viena apgabala saraksta līderis varētu būt arī Eiropas komisārs Andris Piebalgs, kurš pēc pilnvaru beigām plāno iestāties Vienotībā. Taču partijas vadība apgalvo, ka Piebalgs līdz novembrim būs saistīts ar Eiropas Komisiju un pienākumus Latvijā neuzņemsies.

Lielākais Saeimā pārstāvētais politiskais spēks Saskaņas centrs, visticamāk, vēlēšanās vairs nestartēs ar apvienības nosaukumu, bet tas varētu būt partijas Saskaņa saraksts tāpat kā Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Partijas līderis Nils Ušakovs un frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs atturējās komentēt šo pieļāvumu, jo ir jāsagaida partiju kongresi. Latvijas Sociālistiskajai partijai tas paredzēts 21. jūnijā, bet Saskaņai - 19. jūlijā. Pagaidām ir skaidrs, ka sarakstā būs sabiedrotie no partijas Gods kalpot Rīgai, bet netiek runāts par Aināra Šlesera domubiedru iekļaušanu tajā. Kandidātu sarakstu veidošana notiekot nodaļās, kas arī izlemšot, kuru no tagadējiem deputātiem tajā likt, kuru - ne. Neoficiāli zināms, ka mazas izredzes startēt ir Nikolajam Kabanovam un vēl pāris politiķiem. Arī par sarakstu pirmajiem numuriem pagaidām esot skaidrs tikai tas, ka Saeimas deputātam Valērijam Agešinam nav konkurences Kurzemē. Visticamāk, arī Urbanovičs startēs vēlēšanās un tad būs pirmais Rīgā.

Plašāk lasiet Ināras Egles rakstā Partijas jūlijā atklās piedāvājumus ceturtdienas, 12.jūnija, laikraksta Diena 4.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas