Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Partneriem rodas šaubas par valdības optimizācijas plānu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lāpītāja.
L
Nu tā Godmaņa "glābšanas,optimizācijas "plāna taisīšana un apriori tās iznākums paredzams jau iepriekš,jo savas pirmās premjerēšanas laikā,kad bija totāla krāsaino metālu zagšana,viņš arī vispirms atļāva,tad aizliedza un vēl trešo reizi atkal atļāva tirdzniecību ar krāsainajiem metāliem, nekas nemainījās,kamēr pat no visiem kapu pieminekļiem nenozaga bronzas ciļņus un burtus. Tā arītagad, viņš tur mākslīgi kaut ko apvienos,kaut ko samazinās, bet jēgas no tā nebūs nekādas,viss ies tikai uz leju, jo IKP jau nerodas no kaut kā samazināšanas,tikai no kaut kā radīšanas. Un tā ierēdņu armija vienalga cik pēc skaita ministrijās viņus nesapresētu, nekādu IKP un PVN neradīs , un tos nedaudzos kas tur vēl apakšā strādā par mazajiem gariņiem, atlaiž,jeb noliek zem tāda mobinga,ka tie paši drīz aizies. Nu un tad būsKRHS,bet kamēr nebūs,tikmēr viņš rosīsies un "lielie kretīni"sargās savas pozIcijas.Tikai pēc KRAHa, var sākties atjēgšanās un pārmaiņas.Bet jau ar citiem ļaudīm.
A.
A
Pašas TP ministri jau ir "lielākie kretīni", citi vismaz nedaudz pēc izglītības savējos salikuši. Par ko ir nesaskaņas? Ka "kretīnu" valdībā paliks mazāk?
Ieva
I
Par to kucīti, protams, bija labi pateikts, tikai kur problēma? Kāpēc nekas vēl aizvien netiek darīts?
nezinītis
n
Ministriju un ierēdņu mums noteikti ir par daudz! Un šādai apvienošanai nav ne vainas, jo tāpat jau no tā, ka mums ir Ekonomikas ministrija Latvijā ekonomika nav radusies, drīzāk gan sekmīgi likvidēta, bet Zemkopības ministrijas paspārnē ir likvidēta Latvijas lauksaimniecība un cukurrūpniecība, zvejniecību ieskaitot. Tagad jau lauku apsaimniekošana ir pārvērtusies par platību appļaušanu par ES naudu un vides sakopšanu, tāpēc arī Vides ministrija laikam var ZM mierīgi asimilēt! Tā kā mūsu valdība spēj tikai vērot notiekošo un nekad vēl nav savlaicīgi iejaukusies notiekošajos procesos, tad novērošanai pietiek ar Statistikas pārvaldi. Iedomājieties, ka uz laiku Latvijā nebūtu vispār šo ministriju - vai tad kaut kas būtu mainījies? Tikai izdevumi valsts pārvaldei samazinājušies un nauda nebūtu jāaizņemas... Kam mums tāda Finansu ministrija, kura nekādi nav sekmējusi līdzekļu taupīšanu un efektīvu izlietošanu, bet ar nodokļu iekasēšanu galā nav tikusi nekad? Ko mums dod muitas pārvaldes, robežsargi, ja VK secina, ka 40% gadījumos uz Latvijas-Krievijas robežas notiek mahinācijas un manipulācijas? Ja nemaldos, Ulmaiņa laikos ierēdņu skaits Zemkopības ministrijā nepārsniedza 30 cilvēkus, cik viņu ir tagad? Demakovas kundze laikam nobijusies, ka ministriju apvienošanās gadījumā laikam uzsvars tiks likts uz literatūras un datu bāzu iegādi bibliotekām, nevis piļu celtniecību un iespēja uzvārīties zudīs! UN vairāk tiks domāts par to, kā operas un citus māksliniekus materiāli ieinteresēt strādāt Latvijā, nevis visu naudu iegāzt koncertzālē! UN maz ticams, ka , gadījumā, ja Latvijā būs koncertzāle, uz šejieni koncertus klausīties brauks tūristu pūļi. Tiem gan vairāk interesē cenas hoteļos un restorānos, kā arī tas, vai baznīcas un citas kultūrvēsturiskas celtnes ir pieejamas apskatei jebkurā dienas laikā! Būtu nu Domu kārtībā saveduši un Pēterbaznīcu, tāpat Kurzemes vēsturiskās baznīcas! Ja nebūs tūrisma, nebūs arī pakalpojumu biznesa un ienākumu! Un kur tad kūrorti? Kur Ķemeri, Baldone, atpūtas iespējas tur, apsildāmio baseini , SPA u.c. iespējas? Nekā no tā mums nav un nebūs, jo tas jau Demakovas kundzi u.c. ministrus neinteresē!
Ceļmalu Janka
C
Varbūt ka tā "universālā metode" varētu būt valsts pārvaldes attīstības plāns, par to kuras tad funkcijas pakāpeniski atdodam privātajiem, vai atsakāmies no tām un kuras ir tās kurās investējot varētu iegūt dubultu efektu. Varbūt pasakām skaļi 2009. 70% pāreja uz maksas augstāko izglītību, 2010. gads 100% pāreja, jo nevaram atļauties uzturēt augstskolas un privātie to izdarīs pēc mežonīgā tirgus principiem. utt. arī par citām jomām? Jo citādi kautkā slikti sanāk vienu gadu sakām zinātne ir prioritāte, citu algas -15%
Oi
O
Diemžēl tā ir, ka samazinot policistu algu fondu par 15% iegūst daudz vairāk nekā likvidējot dažu ministru amatus un pat pilnīgi likvidējot valsts pilnvarnieku amatus. Arī ar tām aģentūrām nav tik vienkārši. Nav jau tā, ka tur neviens neko nedara. Cilvēki strādā, veic noteiktus uzdevumus. Lielais jautājums ir visus šos uzdevumus "nosvērt" un pateikt, kuri ir ļoti vajadzīgi un kuri mazāk vajadzīgi, bet nav izdomāta tāda universāla metode kā pateikt, kas ir svarīgi un kas nesvarīgi, no kā varētu atteikties.
L.Grantins H-86,LRTT
L
Segliņš, kriminālelements !!! Latvijas valsts izzadzējs grandiozos apmēros ! Kalpoja Godmanim kā izsūtāmais šunelis naudas iekasēšanā no sadarboņiem. Par to, nelieti Segliņ, ir dokumentālas un mutiskas liecības !!!
Ilze
I
Nu zemkopības un vides ministriju apvienošana izklausās pilnīgi garām. Vai to dara tikai tāpēc, ka pie mums ir ZZS? Pēc būtības vide un zemkopība ir divas pilnīgi pretējas nozares.
Ceļmalu Janka
C
Saprotams, ka ar dažu ministru likvidāciju (katrā ministrijā 1 persona mazāk) nekas nebūs labots, tāpat kā noņemot 15% no algas policistiem, mediķiem, ugunsdzēsējiem un skolotājiem. Tiem kam tiešām varētu ne tikai 15% nogriezt, cik ir lasīts, valdība domā kā samazinājumu kompensēt un līdz ar to atkal nekādas ekonomijas. Manuprāt tomēr jāpaskatās uz lielākajiem tērētājiem un jāapgriež tiem spārni, likvidējot dažas aģentūras, dažas ministrijas apvienojot un ne tikai tos pašus 2 ministriju darbiniekus sasēdinot vienā.
Āpsis
Ā
Ja ar "politisko vilkmi" domāta naudas ievilkšana "pareizajās" alās - tad jau ir precīzi pateikts. Visu šos "garantētos" gadus tas tā notika - naudiņa plūda pareizos virzienos.
Oi
O
Bet arī tas ir pilnīgi skaidrs, ka likvidējot dažus ministru amatus, nekāds būtisks ienākums budžetā nebūs.
Oskars
O
IM pieprasa TAUTAS palīdzību ,jo TP sāk SVILINĀT.
balelins
b
HA HA HA.. DEMAKOVA pieradija savu negativo attieksmi pret Latvijas iedzivotajiem.. tas ir tas ko vajag TAUTAS PARTIJAI.. DEMAKOVA TAGAD IR SAVEJA!! Vina ekonomiska kraha apstaklos kad tautai uzliek jaunas klausas 21 pvn, valsts grimst paradu atvara DEMAKOVA buve koncertzali(KUR UZBAROTIES CAUR DRAUGU FIRMAM TAUTAS PARTIJAI) PAR DEMAKOVU TAGAD TAUTAS PARTIJA JEBKURS SEV OLAS NOGIEZIS!!!
pmlks
p
kad beidzot arī tev pieleks, ka Saeima šai korumpētajā plutokrātu valstī ir tikai vējā pa pusei norauta demokrātijas izkārtne ai kuras slēpjas patiesie lēmēji un rīkotāji - neliela stipendiju fondu, kretīnu audzētāju un gāzēt\aju-pedalētāju grupiņa. Kā pēdējie nolems, tā "tautas pārstāvji" - sportisti, rakstnieki, komponisti un dakteri darīs un spriedīs!
Ceļmalu Janka
C
Un kārtējo reizi mani nepamet sajūta, ka vienīgās reformas krīzes sakarā būs algu -15% un PVN palielināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas