Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pašvaldību deputātiem liks mācīties valodu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ilze
I
Kā par deputātu var kļūt cilvēks, kurš pat nezina valsts valodu? Valsts valodas un angļu valodas prasmes apvienojumā ar atbilstošu augstāko izglītību būtu jābūt prasību minimumam, lai vispār varētu kandidēt. Vispār neidomājami daudz vēlēšanu sarakstos bija cilvēki, kuriem nebija augstākās izglītības un kuri tai pat laikā bija vai nu kāda uzņēmuma valdes locekļi vai arī vispār bez nodarbošanās. Tas vien jau daudz pasaka.
''iz Naivistu partij
&
ANIGDOTE ,VALSTISKĀ LĪMENĪ !Latviskais pašlepnums neļauj kādam kautko pieprasīt ,kur nu tik zemu nolaisies ! Tomēr intiliģentie ,jaunākas paudzes cittautieši ir sapratuši ,ka jāprot tas zemes valoda ,kurā dzīvo . Par ievēlēto deputatu ''stūrgalvību ,no mazām dienām '' ,var pateikt paldies pašiem vēlētājiem !
vajag
v
Ko nozīmē "liks", ieteigs, lūgs uz ceļiem, atmaksās kursus par valsts naudu. un citi murgaini vēlējumi. Likums jāpieņem, ka par pašvaldības deputātu var strādāt tikai Latvijas pilsoņi, kas brīvi pārvalda Valsts valodu.
Nika
N
Protams, nav. Bet es mēģinu novērtēt progresu - ka Riša jau māk pateikt teikumu ar 5-6 vārdiem, salīdzinot ar 2001.gadu. :))
Vuarzazi
V
Latvija jau izceļās ar Eiroparlamenta deputātiem Rubiku un Mirski, kas nespēj izlasīt nevienu ES darbadokumentu un kandidāti Aboltiņu, kas nepārvalda ES darba valodu (nerunājot par angļu vai franču juridisku valodu, kas ir viņas specialitāte).
uhh,
u
nu skaties TP, gribi izrēķināties ar Stīnu Liepājas domē, bet iegriezīsi draudzīgajiem spēkiem Daugavpilī, Rīgā un Rēzeknē :) bet Lagzdiņš jau vienmēr savai partijai lāča pakalpojumus izdara :) man tas zēns ar savu stulbumu sāk patikt :) vairāk tādu TP rindās
Haris
H
Un kur tagad šeit ir pierastie niknie uzbrukumi TB/LNNK par populismu un tūdalismu? Tēvzemieši ne reizi vien ir Saeimā ierosinājuši noteikt, ka jāprasa no pašvaldību deputātiem latviešu valodas zināšanas - par Jevropa neaizliedz to pieprasīt. Ne-e, "pragmatiskajiem" letiņiem tas bija tikai uzmācīga oda sīciens. Bet, kad piepildās tas, no kā brīdina - jā, izgāzīgais un prastais - Dobelis, tad kaunīgajiem, "pragmatiskajiem" latviešiem piepeši vairs nav ko teikt.
fui
f
Nu arī paša Eigima latviešu valodas zināšanas nav no tām spožākajām...
@
@
Saskaņas centrs? Neprotot valsts valodu? Smieklīgi.
karloss
k
Kāda veidā saskaņas centrs meklēs saskaņu (laikam taču ar latviešiem... :) ), ja neprot sarunāties latviešu valodā? Izskatās, ka to "saskaņu" viņi saprot tāpat kā padomju laikos vārdu "internacionālisms". Jāmaina likums, lai šitie frukti būtu spiesti jau pirms ievēlēšanas zināt valodu. Tas taču ir tikai normāli, ka deputātam noteikti jāprot runāt valsts valodā.
šausmas
š
Ieliek deputātu krēslā aunu un man tagad viņš par savu naudu jāmāca?! Kas te, velns parāvis, notiek šajā valstī?!
Dusmojos....
D
Utainie krievi - nerunā latviski veikalos....!!! Okupantu pēcteči...!!!
Nika
N
Kas lēcies Sarmītei Ķikustei?! No kā viņa baidās, ka nevar skaidri un gaiši nosaukt, ka abi Eigima vietnieki Ņemcovs un Aļohno ir tie cilvēki, kas "ņe bum bum" latviski un tāpēc neatjēdz, ka pienācis laiks balsot!!
Ķīnietis
Ķ
Es par, mans brālēns Zhang Jianliang (Lanzhou pilsētas domes priekšnieks) būtu 100x labāks mērs Rīgai nekā tas perversais Ušakovs.
Gacho
G
Kāpēc pašvaldībai būtu jāapmaksā valodas apgūšana. Normālās pasaules valstīs pat nevarētu ievēlēt tādus cilvēku kas nepārzin valodu. Loģiskāks būtu likums, kas noteiktu ja nezin valodu tad arī nevar būt par deputātu. Jo ar automašīnu arī nedrīkst braukt bez autovadītāja apliecības. Absurds ne valsts mums. Bet arī no mūsu bezmugurkaulu politiņiem jau neko labu tā pat nesagaidīsim. Neviens negrasās aizstāvēt laviešu tiesības :(

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas