Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

PCTVL aicina vienkāršot tautas nobalsošanas procedūru

PCTVL Saeimas frakcija iesniegusi virkni grozījumu likumam par tautas nobalsošanu, kurš patlaban atvērts izskatīšanai sakarā ar nepieciešamību nodrošināt ieslodzītajiem tiesības balsot pa pastu. Frakcija ierosina gadījumā, ja kādā no pašvaldībām jau ir savākti pirmie 1000 šīs pašvaldības iedzīvotāju paraksti, uzlikt par pienākumu attiecīgajai domei apstiprināt turpmākos parakstus notāru vietā bez maksas. Nelielās pašvaldībās iesākumam būs pietiekami, ja tiks savākts 1% no pašvaldībā reģistrēto iedzīvotāju parakstiem, teikts frakcijas paziņojumā presei.

Frakcijas konsultants Andris Tolmačovs un deputāts Vladimirs Buzajevs piedāvā arī atlīdzināt parakstu vākšanas iniciatoriem visus izdevumus tajā gadījumā, ja viņiem izdosies savākt likumā paredzētos 10 000 parakstus. PCTVL piedāvā pielaist pie visām balsošanas procedūrām ne tikai Latvijas pilsoņus, bet arī visus tās pastāvīgos iedzīvotājus.

Ierosinājumus gatavojot, tika ņemtas vērā arodbiedrību akcijas gaitā atklātās grūtības, kas ir saistītas ar izdevumu dārdzību vācot sākotnējos 10 000 notariāli apstiprinātos parakstus, jo tie, saskaņā ar pašreizējo likumdošanu, tiek vākti uz sabiedriskiem pamatiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas