Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pēc pusdienām ar premjeru nāk klajā ar pārsteidzīgu paziņojumu par VZD pārraudzības maiņu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
tas v el būtu nekas - ka
t
rāmi kaškojas savā nodabā, traki būs, ja katra aicinās savus piekritējus otro iekaustīt .....
arī jurists
a
Ja jau reiz sākam runāt par Lietuvu un Igauniju, tad jāteic, ka mūsu RAPLM devums vismaz teritorijas (telpiskās) plānošanas jomā ir vairāk nožēlojams. Pēc Kučinska aiziešanas , kad līdz ar viņu RAPLM pameta kompetenti speciālisti (piem., Upmace, Zalāna un viņa klonu vienīgā interese ir tikai ekonomiskie labumi savējiem. Savāc darba grupas, kas nāk ar apšaubāmiem priekšlikumiem.Par ilgtspējīgu attīstību var runāt tikai uz papīra. Tādi tik nopietnu lietu kā VZD nav spējīgi pilnveidot. Iespējams, ka, kā jau teicu, viņu izteiktā vēlme ir pirmais solis uz privatizāciju.
Juriste
J
Mūsu VZD ir tādā ''alu '' līmenī ,ka to nevar pievienot nevienam citam normāli strādājošam reģistram .Un līdz Lietuvas līmenim viņiem vēl ļoooti tālu. Vēl joprojām jebkuru izziņu viņi gatavo 7-15 dienas!!!!!!!
Juriste arī juristam
J
VZD un zemesgrāmatas ''ciešā'' saistība ir VZD izdomāta un uzturēta, lai uzturētu savu nozīmību. Tagad, pēc zemes reformas beigām, zemesgrāmatai ir vajadzīga tikai VZD kadastra informācija, ko var iegūt tiešsaistē.
n
n
Pēc jaunākajām likumu izmaiņām, kad Kadastra inf.sistēmā vairs NAV jāuztur dati par nodokļa objektiem un nodokļa maksātājiem, VZD vienīgā f-ka kadastra jomā ir kadastrālās vērtības aprēķināšana, ko var veikt 3 - 5 cilvēki jebkuras institūcijas pārraudzībā. Bet, tā kā VZD līdz šim ilgstoši ir uzturējis augstākminēto informāciju, kas ās šo gadu ir uzlikts darīt pašvaldībām, un tas ir MILZĪGS darba apjoms, tad, protams, VZD kapacitāti ir NEPIECIEŠAMS apvienot ar pašvaldību mazspēju šajā jautājumā. Par VZD un ZG saistību jāsaka, ka pēc zemes reformas pilnīgas pabeigšanas ļoti tuvā nākotnē ZG, izmantojot Kadastra inf.sistēmas datus, kas tik vai tā ir jāturpina uzturēt kadastrālās vērtības aprēķināšanai, brīnišķigi spēs veikt savas f-jas īpašuma tiesību nostiprināšanā, vien jāļauj ZG-ām piešķirt īpašumiem kadastra numurus, ko pašlaik dara VZD. Runā, ka pats VZD ir ierosinājis minētos likumu grozījumus, atsakoties uzturēt datus par nodokļa objektiem. Tātad augsne pāriešanai uz RAPLM ir jau sagatavota, tikai laika jautājums.
juris
j
Tieši loģikas šajā procesā nav nekādas. Telpiskā plānošana pēc savas būtības ir dažādu sektoru viedokļu un plānu saskaņošana. VZD tāpat kā jebkurš cits reģistrs šim procesam piegādā datus. Tas arī viss. Tad jau Satiksmes ministriju arī varētu pievienot RAPLM ar domu, ka transports jāplāno kopā ar pārējo telpu. VZD jau nav nekāds plānošanas institūts. Vispār jāskatās plašāk - kas ir VZD un ar ko nodarbojas. Kā kadastra reģistrs un adresu reģistrs tas mierīgi varētu tikt apvienots ar UR, tur es piekrītu Endziņam, Lietuvā šī sistēma normāli strādā, kāpēc lai pie mums būtu savādāk.
es
e
iepazīsties, lūdzu, ar ko nodarbojas telpiskās plānošanas departaments un ar ko VZD.
bet
b
Bet kāda tam ir nozīme, ja abi taukmūļu ministri pēc oktobra ies pelnītajā pensijā?
lolis
l
tad jau logiskāk ir pabāzt to telpiskās plānošanas departamentu zem VZD.
es
e
Tad jau zini, ka ZG un VZD ciešā saistība ir tajā, ka ZG tikai reģistrē doķus no VZD. Noteikti zini arī to, ka ZG pieder pie tiesu varas, kamēr VZD pie izpildvaras. Tāpēc ZG jāpaliek tur kur tā ir, bet VZD būtu tikai loģiski nodot RAPLM, kas atbild par telpisko un zemes politiku, kuras pārziņā ir e-lietas, kuras iniciatīva ir vienas pieturas aģentūras (potenciāli VZD KACi reģionos) utt. Cik argumenti ir par VZD palikšanu zem TM? Atkal vienu loģisku lietu grib nobremzēt tikai politisku cīņu dēļ.
Ivars
I
Premjers vienkārši nerubī fišku... VZD jau sen vajadzēja likt zem RAPLM... Zem tieslietu jau tok tā neiederas!
arī pienapuika
a
Nu ,redz, kāds mums ir JL premjers ,kas visas lietas /tāpat kā iepriekšējais /,sarunā slepeni ,nost no tautas acīm,nost no žurnālistiem ,nost no likuma un pēcāk vēl šis raud,redz ,viņu kaut kas ir ne tā sapratis ,ka viņu, nabadziņu ,atkal kārtējo reizi ir kāds apčakarējis ,apjā jis Gribi skaisti vizināties, tad arī velc ragaviņas kalnā pats ,bez mānīšanās,bez krāpšanās ,biedri teicamniek, grāmatvedi-lācīti no marsa!
arī jurists
a
Iespējams, ka TP nav atteikusies no idejas, kas klīda apkārt pirms vairākiem gadiem , PRIVATIZĒT VZdienestu. VZD ļoti cieši saistīts ar Zemesgrāmatām, kas ir zem Tieslietu ministrijas.
DD1
D
Jānis Endziņš uzskata, ka esot jādiskutē par daudzo valsts reģistru apvienošanu. Taa ir, bet kam tad bija dibinaata e-litu ministrija, ja ne tam?
Paulis
P
Bet tas ir tikai loģiski, ja RAPLM, kas atbild par telpisko plaanoshanu, pievieno VZD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Ko pēc amatpersonu pusdienām paziņoja RAPLM?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas