Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pēc reportāžas pierobežā "nelegāļus" meklē arī Dienā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
???
?
neliels sods dažu simtu latu apmērā?
INNA
I
... tu teicies esot gara vara bet maza tava spoza stara tu atved saho ar bliikskji bet dabon suukaat savu iikskji...
emm
e
Vispār jau nē - tāds pats ārzemnieks. Ja viņš vēl ir reģistrējies, kā patstāvīgais iedzīvotājs, tad pavisam cits līmenis. Bez tam arī ES valsts pilsoņiem ir liegumi ieņemt amatus citās valstīs, ja šajā darbā ir pieeja sensitīviem valsts un personu datiem. Saskaņā ar ES likumiem, robežsargiem ir tiesības un pienākums arī Rīgas centrā pieiet klāt ārzemniekam un pajautāt vai ar dokumentiem viss ir kārtībā, lai atrastos ES valstī. Tā ka robežsardze nedarbojas tikai uz robežas vien.
lasitaja
l
OMG! Raksta saskanjoshana!
nubet
n
Ikvienam ir tiesības zuturēties ES robežās jebkurā vietā , cik grib, vienīgi darba jautājumos ir katrā valstī savi nosacījumi. neko nesaprotu. to taču nosaka starpvalstu līgumi utt.
.
.
neziniet eiropas savienības likumus, cienītais. 90 dienas drīkst uzturēties tāpat vien, neko neuzrādot un neko nepierādot. pie ilgākas uzturēšanās ir jāpierāda ienākumu avots, jāpiereģistrē dzīvesvieta utt. latvieši īrijā nav nelegāļi, jo viņiem ir darbs, dzīvesvieta, reģistrēts nodokļu maksātāja numurs. savukārt, ja tie paši latvieši īrijā strādātu nemaksājot nodokļus un nereģistrējušies, tad viņi būtu nelegāļi. tik vienkārši tas ir.
Andris
A
No kurienes jums tās 90 dienas EU pilsoņiem? Jūs aptrakuši? Tad jau visa mūsu Lat-Īrija ir nelegāļi!!
nožēlojami
n
Izrādās, ja esi žunālists, tad var arī neievērot valsts likumus. EU pilsonim arī ir ierobežojumi atrasties citā EU valstī - 90 dienas pusgadā, reģistrācija u.t.t.
bbb
b
Izbraucu cauri 5 valstīm un neviens mani neaiztiek . Latvijas robeža ,Meitene , trīs dzimtenes sargi un aiziet - no kurienes ,uz kurieni ,kāpēc , ko ved . Točno kā psrs laikā jeb tā ir speciāla valst bezdarbnieku subsidēšanas programma .
Elis
E
Kāds liels izbrīns :)))))) Tikpat liels izbrīns, kā ja kāsīšu tinēji taisītu sižetus par narkotiku apkarošanu vai lielāks?
joe
j
Lūk te jau parādās šīs likumdošanas pretrunas - EU pilsonim nav nekādu ierobežojumu atrasties/dzīvot jebkurā vietā EU teritorijā neierobežotu laiku par spīti tam, ka neviens nav pacenties izmainīt novecojušo Imigrācijas likumu. Ar darbu ir nedaudz sarežģītāk, bet izskatās, ka minētais puisis ir frīlenseris un pārdod savu pakalpojumu, ne sevi kā darba spēku. "Īsti" ārzemnieki, kā amerikāņi vai afgāņi utt. ir ievērojami atšķirīgi savā statusā LV no EU pilsoņa.
Trahtenbergs
T
taads mums liimenis, nekur taalaak par mežoniigajiem boļševiku laikiem neesam tikuši , tiem robežsargu priekšniekiem kas uriins galvaa sakaapis??? ierindaa vareetu buut muļķis , betbez priekšnieka ziņas tas nenotika ...idiotisms muļķu skolas liimenii... tur taču jaameež ar kaartiigu menti , ar ko nodarbojas attieciigaa ministrija , taa jau bija arii Vaškeviča laikaa , nekaadi nevareeja videonoveerošanu iesleegt un kad vienreiz bija paarbaude izraadiijaas peerkons to esot saspeeris , meerkaķošanaas ne valsts instituucija ...
.
.
sakiet, vai jūsu attieksme būtu identiska, ja šis cilvēks nebūtu no spānijas, bet, teiksim, no afganistānas, somālijas, vai burkina faso? un turklāt ārzemniekus pārbauda darbavietās arī citās valstīs.
.
.
"Viņa vēlme maksāt nodokļus no saņemtiem honorāriem ir viņa privāta darīšana." Fantastiska tēze!!! nu tipiska latvijieša domāšana - gribu maksāju nodokļus, negribu nemaksāju, tā, vai ne? un pēc tam brīnamies, ka valsts ir tādā pakaļā!
Ariels
A
Sanacis pastradat daudzas pasaules valstis, tacu pirmo reizi dzirdu ka kadu stradajosu arzemnieku parbauditu darbavieta. Jasaka man ari - nozelojama robezsardzes riciba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas