Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pensiju sistēma ir stabila

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lala
l
saulīt, tu tā arī neuzrakstīji - bankrotē vai nebankrotē sociālais budžets. kāpēc tad LM paši nāk klajā ar visādām 'stabilizācijas paketēm līdz 2027'?
Ministry of Truth
M
Viens uzņēmējs vēl šogad teica, ka viņam jauna alus brūža atvēršana un darbs tajā neprasītu daudz laika, Visādu saskaņošanu, atļauju u.c. noformēšana (faktiski "pirkšana") - lauvas tiesu, un lielpilsētā. Valsts aparāta kapacitāti mēra arī pēc šķēršļiem, ko valsts rada pilsoņiem un biznesam. Nesen Ādažos konstatēja, ka tērē naudu, ka put vien. Kādu tad naudu tērē, ja naudas neesot? Lūdzu kādu tabulu, kādus piemērus, kur redzams, ka ministriju budžeti ir samazināti būtiski.
situācija ir stabila, bet
s
Es saprotu, ka sociālais budžets mums ir stabils. Es saprotu, ka pārtika ir kļuvusi dārgāka. Tomēr dažas lietas es nesaprotu. Piemēram, es nesaprotu, kāpēc samazināja māmiņu algas? Un kāpēc samazināja bērnu pabalstus? Un kāpēc atņēma bērnu pabalstus pirmajā dzīves gadā? Un kāpēc samazināja dekrēta naudu? Un kāpēc atņēma māmiņu algas strādājošajiem vecākiem? Un kāpēc samazināja bezdarbnieka pabalstus?
vista
v
Banka Baltija ir stabila, teica Gailis, iznākot no valdības sēdes.
???
?
Bet ģimenēm ar bērniem pārtikas un citas cenas nav pieaugušas?
murgi
m
Kaut ko tik murgainu sen nebija nācies lasīt.
realitātes ministrija
r
Nevajag melot, valsts iestādes pēdējos 3os gados "uzrāda taupību" pāri par 30%! Ir atlaisti kādi 20% no visiem valsts darbiniekiem. Rīgas dome vispār ir atlaidusi pusi ierēdņu, lai novirzītu naudu pabalstiem un bezmaksas transportiem u.tam.l., un uzpirktu savus "krievu" pensionārus. Valsts un pašvaldību budžeti ir ievērojami sarukuši, tai pašā laikā šajos budžetos ietilpstošie sociālie budžeti ir tikai pieauguši.
Ministry of Truth
M
Kāpēc tu visu naudu valstī saisti tikai ar pensionāriem? Valsts iestādes faktiski neizrāda nekādu reālu taupību. Rungainis cepas par pensionāriem? Tā pēkšņi cepas, piedāvājot viņiem atņemt naudu, kas jau tā NAV nauda?
Andris
A
Ka tik pensijas izmaksā, tad var turpināt balsot par tiem, kas sola un smuki pēc ģīmīša. Par skaitļiem - REĀLIE NODOKĻU MAKSĀTĀJI IR TIKAI AP 500.000. Tie, kas nestrādā valsts sektorā. Pārējie nodokļus tāpat maksā no algām, kuras saņem no iekasētiem nodokļiem. Tad nu iznāk, ka katram jau viens pensionārs ir uz kamiešiem. Mēs ģimenē esam trīs bērni, mums lētāk savus vecākus būtu uzturēt bez valsts pansiju sistēmas!
pmlks
p
turklāt arī pensionāriem ir par sevi jāturpina rūpēties! ja ienākumu apmērs vairs nepieļauj dzīvi lielā dzīvoklī, tad tas ir JĀMAINA pret mazāku un ekonomiskāku! ja viens nevar pavilkt, tad jāmetas ar kādu (iespējams vairākiem) kopā!
pmlks
p
man īpaši patika frāze par to, ka gāzes, pārtikas, elektroenerģijas cenas ir kāpušas1 varens arguments! taču ir tāds sīkums, ka šīs cenas ir kāpuša ne tikai pensionāriem, kuru pensijas pēdējo gadu laikā ir vidēji pieaugušas! šīs cenas ir kāpušas arī visiem strādājošajiem, visām ģimenēm ar maziem bērniem, kuru ienākumi apcirpto algu un atlaišanas no darba dēļ ir BŪTISKI kritušies! Ja godīgi, tad mani visvairāk uztrauc tas, ka Latvijas likteni sāk noteikt pensionāri, proti, paaudze, kam neko vairāk par klusumu un siltām zeķēm kājās plus vēl kādu bišķīti zārka naudas nevajag! nupat jau paliek par traku - rūpnīcas būvēt penžas neļauj (trokšņi, putekļi), cūku fermas neļauj (smird), lidostas nevajag (trokšņi), ceļus tikai kaut kur tālāk no savas mājas. turpretī, kad rindā pie kases lodziņa pēc pensijām, kuras, kā te augstāk paskaidrots, jānopelna pašlaik strādājošajiem, tā pirmie! Interesanti, kas ja tā turpināsies, šiem bļauriem pensijas pēc dažiem gadiem pelnīs Latvijas ekoloģiski aizaugušajās pļavās?
Aivars B.
A
piekrītu "nodokļu maksātājam".Visiem iesaku palasīt nra.lv ko Paiders raksta par demogrāfiju,piem. "pēc 3 g. Latvijas skolās mācīsies 2 reizes mazāk bērnu nekā 2000.g." Un tur vēl nav ņemta vērā emigrācija. Latvija izmirst ,bet šī autore apgalvo-"viss kārtībā,viss kārtībāāā....."
realitātes ministrija
r
Tu neesi sapratis/usi par ko cepjas rungaiņi un whocari. Pēc statistikas datiem 2011.gada janvārī valstī bija 477,5 tūkst vecuma pensionāri, strādājošo ir ap 960 tūkst., maksimums, ko varam izspiest no ekonomikas - 1100 tūkst. Cepiens ir par to, ka valstij NEBŪS NAUDAS, ja visa sistēma paliek pa vecam, jo tas skaitlis 477 tikai augs, bet tas skaitlis 960 ilgtermiņā tikai kritīsies. Faktiski, pie pašreizējām tendencēm tie samainīsies vietām pārdesmit gadu laikā. Ilgtermiņā nauda var būt tikai tad, ja katrs lats, ko varam sagrabināt, turpmāk aizies nevis pensijām, bet izglītībai un jauno vecāku piekukuļošanai, lai dzemdē.
```D
`
Nesaprotu,jau kuro mēnesi saņemu pavisam vēl nebijušo apritē naudu,pilnīgi čaukstošo kā kāpostlapu.KO?
Talmaks
T
Latvijas valsti un Latvijas pensionarus apzog Freiberga un Ulmanis, un viniem lidzigie. Par kadiem nopelniem, par kadiem darbiem Ulmanis un Freiberga ik menesi sanem Ls,1500 katris? Latvijas valsts parvalde pedejos 20.gadus to vien dara ka izlaupa Latvijas valsti, apzpg Latviajs iedzivotaus un pasi sevi nodrosina ar lielam algam un pensijam. Kad Ulmanis un Freiberga tiks izmesti no valsts dzivokliem Rigas centra un kad viniem tiks nonemtas visas privlegijas kuras vini bauda apzogot lidzcilvekus Latvija?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas