Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pensionārs vēršas pie tiesībsarga, protestējot pret baņķiera izteikumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Andris
A
Imant, es runāju par strukturālām reformām, kuras valdība neveic, jo nevēlas. It kā vajadzētu baidīties no vēlētājiem, bet kamēr ir disciplinētie un ar padomisko domāšanu apveltītie pensionari, tikmēr viņiem ir uz ko paļauties. Jau 20 gadus! Un jaunatnei, kas pie tā nav vainīga, ir tikai viens ceļš - uz lidostu! Imant, kur ir mans 17 gados sakrātais pensijas kapitāls? Tas tiek izmaksāts. Tie daži uzkrājuma procenti 2. līmenī ir nieks. Un šodienas pensionāriem nekāda 2. līmeņa nav bijis - šodienas pensionāri katru dienu saņem strādājošo vakar nopelnīto. Ja strādajošie vienā dienā nestrādās, tad pensionāri jau nākošajā dienā būs bez pensijas. ŠODIEN PENSIJAS NODROŠINA PAR 99% SOLIDĀRA SISTĒMA. Uzkrājumus veido tikai šodien strādājošie. Ar uzkrājumiem tikai šogad pirmie ies pensijā.
Imants
I
Ja gribam lamāt pensionārus, tad ne par to, ka tie iet pie tiesībsarga. Bet par to, ka balso par tādiem rungaiņiem. Ieliekot tos pie sava sociālā budžeta pārvaldīšanas. Verze izlocījās no savas nodev/ibas, kad pirmo reizi piekrita pensionāru apzagšanai , neesot sapratusi, piekāpusies valsts prezidentam... Satversmes tiesa salika atpakaļ, tieši tāpēc ka likums tahad to vairs par nodokli neuzskata, bet par mūža uzkrājumu. Toties Verzes šī piekāpība pamodināja blēžu cerību uz iespējām vienmēr savu strādāt neprasmi un izzagt kāri piesegt ar sociālo budžetu. Un tad lai pensionāri paciešas konsolidācijas un solidaritātes vārdā.
Imants
I
Kļūdies. Tu nemaz nerunā par strukturālajām reformām. Tevis piesauktā shēma , kad strādājošais maksāja par pensionāriem bija spēkā līdz šādai reformai. Jo tad sociālais nodoklis ( ne uzkrājums) gāja uz valsts budžetu un nauda sttrādāja, vienlaicīgi valsts, ne sociālais budžets, izmaksāja pensijas. Tava piedāvātā reforma, piedāvā pie tā atgriezties. Labi, izdaram . Šogad nogriežam pensijas, tādi kā Rungainis ar naudiņu "pastrādās", - nākošgad atkal jāgriež... Nākošgad nogriežam, nākamājā... NO KĀ tu griezīsi kad viss būs nogriets? Ja jau valsts, ne sociālā budžeta, politika konsekventi jau entos gadus ir - brauciet pelnīt ārzemēs un nodokļus maksājiet šeit, tad tieši ar to beigsies, ka pāris gadu laikā iznīcinās sociālās drošibas sistēmu, tad nomainīs valdību lai nākošie atkal ko jaunu kādam atņem. Konsolidējot un solidarizējot manam sievastēvam 40 000 ru'bļu pārvērta par 200 latiem. Viņš strādāja gan par mežcirtēju, gan par metinātāju visu dzīvi smagajos cehos. Bez šiem iekrājumiem nopelnīja vēl arī silikozi. Darba organizācijas kurās viņš strādāja privatizēja, starp citu strādā vēl šodien un pat krīzes laikā ienes miljonus, tikai tagad ne valstij... Tātad notika dažu simtu cilvēku ietaupījumu ķonsolidācija un solidarizācija " ar tieem kapitāliem, kuri uzturēja šīs darba vietas. Tikai vairs ne valsts budžetam un ne sociālajam, bet rungaiņu kabatai... Tagd tu pēc būtības piedāvā to pašu atkārtot ar citiem pensionāriem, tikai pat nesolot kaut ko attīstībai, tikai bērnu pabalstiem... Un tā ir struktirālā reforma? Manā skatā tā ir palikušā likvidēšana un noplicināšana pirms firmas, atvainojos - valsts , likvid;acijas. Nē, teritoriju ar nosaukumu Latvijas miests atstās. Tik tautas te vairs nebūs, jo tādi rungaīņi to sarīdot savā starpā izlaupa un izdzen no Latvijas.
Barikāžu dalībnieks
B
Paskat vien, kādu siera ģīmi šis Ģirts Rungainis ir uzblīdinājis šajā politiskās un banķieru mafijas valstī, bet šim ciniķim vēl nepietiek. Nu ļoti gan viņam gribas izmakšķerēt no jau tā daudzu izmisumā novesto pensionāru maciņiem pēdējo santīmu. Kaut viņu dieviņš ar kādu triperveida kaiti sodītu !!! Ir jābrīnas, ka nelielajā latvju tautiņā ir tik daudz morālu kropļu!
NT
N
Nesaprotu, kāpēc daudzi tā brēc Rungaini kā slikto baņķieri. Pirmkārt viņam par budžetu un pensijām vispār nav nekādas daļas, jo viņš nodarbojas ar privātu biznesu, nevis valsts naudas apgūšanu, tādēļ visai muļķīgas ir bažas, ka kāds "sliktais baņķieris" taisās viltīgiem līzekļiem tikt klāt neesošajai pensiju naudai. Otrkārt, atšķirībā no mūsu daiļrunīgajiem politiķiem un komentētājiem, kas spēj runāt tikai par "sarkanajām līnijām", viņš pasaka, ka nevar tērēt vairāk, nekā saņemam.
Sviests
S
Rungainis pateica pilnīgi pareizi, un neaizmirstiet, ka ja neko nemainīs un šitā turpinās maksāt tās pensijas, vienā brīdī būs pilnīgs čau - nebūs ko maksāt. Saprotu to Puļķi no Liepājas - viņš varētu arī to nepiedzīvot, tāpēc viņam pie kājas kas būs ar pārējiem, bet pārējiem nav izvēles - vai nu pensijas mazina vai pēc laika nemaksās vispār, un loģiski, ka tas daudziem nepatīk, man ar nepatīk, bet nav jau īsti citu variantu.
IM>Andris
I
Nu par baņķieru aptīrīšanu es neko neteicu. Es tikai teicu ka baņķieri aptīra ar valdības rokām , un pirmām kārtām tos kas jau tā ir puspliki , bet nu vajag tak pataisīt galīgi plikus.
Andris
A
No kurienes baņķieri peļņu gūs, kad tu viņus aptīrīsi? No klientiem - tevis un manis. Tas būs tas pats elektrības nodoklis, tfu, tarifs. Es te stāstu par to, ka vajag tās STRUKTURĀLĀS REFORMAS! Dombrovskis kārtējo reizi sameloja pirms vēlēšanām, tāpat kā Repše, pirmajā. Un ne jau par nodokļiem man bēda (lai gan nav patīkami), bet par to, ka solīja tas reformas un nedara, un netaisās nemaz. Un tic taču maita, ka tas pusmiljons balsu uz nākošajam vēlēšanām būs tikpat lēts kā ceļu policists - par piecīti. Es tomēr ceru, ka viss vēl mainīsies
66gadīgais
6
Ja es būtu viņa tēvs,kā radītājs es arī viņu kopā ar sevi iznīcinātu,prātam neaptverams cinisms.
Opis no laukiem
O
Ja prātiņa tev pamaz tad tādas muļķības vari rakstīt. Vienīgais legālais un likumīgais veids kā valdībai pildīt savas saistības pret pensionāriem ir devalvēt latu. Tas dod iespēju veikt latu emisiju budžetā,rezultātā sociālās apdrošināšanas budžetu un budžeta iestādēs strādājošo algas var indeksēt ar devalvācijas koeficientu. Tātad nekas vairs nav jākonsolidē un jāgriež,nav vairs jārīda strādājošos pret pensionāriem,krievus pret latviešiem u.t.t. Rungainim gan tas nepatiks,jo tad cietēji būs arī baņķieri. Tik daudz prātiņa tev vajadzētu būt,lai saprastu,ka algu tev nemaksā pensionāri bet darba devējs. Lasu un brīnos ,cik gan cilvēki var būt stulbi un cik viegli ar viņiem var manipulēt. Pensijas izmaksā no tās naudiņas ko viņš darbaspējīgos gados ir iekrājis, maksājot sociālo nodokli valdībai,tas ir viņa uzkrājums un likumīgi piešķirto pensiju aiztikt ir kriminālnoziegums. Ir Satversmes tiesas lēmums šajā jautājumā un te vairs nav ko diskutēt. Valdības un LB rokās ir visi nepieciešamie instrumenti,lai šo jautājumu risinātu tiesiski un civilizēti,bet valdība to stūrgalvīgi atsakās darīt tikai tāpēc,ka pie varas ir noziedzīgs grupējums,kuram svarīgāk par valsts un savu pavalstnieku labklājību ir ,bez tautas referenduma,iegrūst valsti agonējošajā eiro zonā.
IM>Andris
I
Pirmkārt , budžeta deficīts nav jāmazina ar budžeta griešanu , bet gan ar budžeta pārdalīšanu. Otrkārt , nav jāņem nost tiem kam tā jau nekā nav , jāņem ir no tiem kam ir. Pensiju mazināšanai nav nekāda ekonomiska pamatojuma. Mazinot jau tā mazās pensijas tikai kārtējo reizi tiek izņemta nauda no apgrozības. Tas nozīmē ka mazinot pensijas pazudīs arī atkal kādas darba vietas , pazudīs atkal kāds nodokļu maksātājs. Savukārt līdzekļus sociālai palīdzībai nāksies palielināt. Runa jau te ir par to lai valdība atkal kārtējo reizi neizdarītu muļķību. Baņķieri tak nedomā ekonomiski , viņi tak ir apstulbuši aiz savas alkatības. Tas tak ir ārprāts kas te darās , valdība savu tautu grib aplaupīt līdz pēdējam. Jāsaprot tak ka tikai pateicoties tam pensiju fondam vietējā ražošanā te vēl ir kāda dzīvība. Tagad vēl to pašu baņķieri grib ieraut nāsīs. Viss kas tiek no budžeta nogriezts tak iekrīt baņķieru rokās. Budžeta griešana tak ar ir tikai pārdale , pārdale no valsts un pavalstniekiem pie bankām un baņķieriem. Par savu kabatu tak baņķieri rūpējas. Pats trakākais ka arī valdība par baņķieru kabatām stāv un krīt. Kaut gan nav jau nekāds brīnums , no tās šļakas tak nāk i premjers i finašu ministrs.
Andris
A
Lai tauta izdzīvotu, vajag 50.000 bērnu katru gadu. Tad 50 gados 2,5 mil teorētiski sarodas. Pašlaik mums nav 20.000 un atrodas pensionāri, kam šī nasta pārāk daudz no "mūža nopelnītā" atraujot. Precizēju vēlreiz - runas par pensiju samazināšanu nav tik svarīgas tieši tam, lai kādus latus ietaupītu. Tas ir svarīgi tādēļ, lai pensionāri kaut attāli nojaustu, ko viņu disciplinētais (par dažiem latiem nopirktais) balsojums PAR ŠO VARU nodarījis tiem vēl beztiesīgajiem 19 un 20 gadus jaunajiem, kuriem nav variantu pēc vidusskolas, tiem vecākiem ar gadu veciem bērniem, kuri izvācas no saviem sapņu divistabu dzīvokļiem, tiem bērniem, kuru vecāki pazūd dažādas īrijās. Disciplinētais balsojums vismaz pēdējās divās vēlēšanās, kas vistiešākā veida atveda pie šodienas situācijas. Mēs, kas jums pensijas pelnām, jau savu sodu saņēmām, bet mēs tai varai neko nevaram padarīt, ja jūs atkal nobalsosiet tikai un vienīgi par savām pensijām....
Andris
A
Pensionāri, nu sāciet tak reiz domāt stratēģiski! Es neesmu Rungainis un miljonu man nav, tomēr pievienojos Rungainim. Pārfrāzējot - te nav Indija un svētas govis arī te nav, tādēļ arī pensionāri nav svētā kasta! Sociālā budžeta miljardu neiemaksāja pensionāri!!!!!!!!! Vismaz ne tie, kas pensijā ilgāk par 5 gadiem. Un tie kas mazāk, arī droši vien bija tikai daži % no strādājošiem. Noņemiet rozā brilles un atzīstiet to, ko jūs zināt, citādi jūs esat līdzīgi tiem strīpainajiem "antifašistiem" 16. martā. Un otra būtiska lieta. Mēs patiešām varam aizbraukt. Mēs, kam nebūs darba vietas pārāk augsto darbaspēka nodokļu dēļ. Atgādināšu, ka Ķīnā un Palestīnā pensiju nav, bet t''as ir zemes, kur jaunu cilvēku ir miljoni. Kad viņi te atbrauks, tad pensijas likvidēs! Un tad būs kā kara vai mēra laikā - dzīvie apskaudīs mirušos! Ja pensionārs saka, lai naudu bērniem ņem no pamatbudžeta un neaiztiek sociālo, tad atbilde ir vienkārša - labi! Un pirmais nodoklis, kas tiek pazemināts būs darbinieka sociālās apdrošināšanas iemaksas. Un tad iztieciet ar SAVU SOCIĀLO BUDŽETU!
ome-Imantam
o
Jus loti precizi pateicat. Malacis! Mes uzturam tik daudz dikdienu, ka jau sak apnikt. Rungainim deretu pakluset, nu jau sacis parak biezi un gudri runat. Vel butu labi, ja tikpat labi tie lielie runataji ari stradatu un raditu to VINU milo preci ar pievienoto vertibu, ko pasi pat nosaukt nevar, kasar to isti ir domats.
A
A
Pensionāri naudu notērē Latvijā, bet visādi rungaiņi savu no valsts iegūto naudu nobēdzinā kur citur.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas