Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Pētījums: sievietes kļuvušas finansiāli nodrošinātākas

Sievietes ir sākušas aktīvāk rūpēties par savu finansiālo drošību - šā gada 2.ceturkšņa beigās teju 70% sieviešu veidoja uzkrājumus. Turklāt sievietes ir sākušas uzkrāt lielākas naudas summas nekā vīrieši - ja 1.ceturksnī tikai 8% sieviešu mēnesī atlika 51-100 latus, tad 2.ceturksnī šādu summu uzkrāja jau 22%, rāda GE Money Bank pētījums, kurā aptaujāti iedzīvotāji ar ikmēneša ienākumiem virs 400 latiem.

Salīdzinoši pirms kāda laika 51% sieviešu norādīja, ka neko neuzkrāj, jo neatliekot līdzekļu, tad jūlija beigās šādi atbild vairs tikai 31%. Pretējā dzimuma pusē šīs pārmaiņas nav bijušas tik lielas - jūlija beigās 48% vīriešu atbild, ka uzkrājumiem naudas neatliekot, bet 51-100 latus ik mēnesi novirza uzkrājumus 12% stiprā dzimuma pārstāvju (iepriekš šis rādītājs bija 10%).

Pētījumā iegūtie dati rāda, ka salīdzinoši daudz stiprā dzimuma pārstāvju ir samazinājuši ieguldījumus pensiju 3.līmenī. Marta beigās šo produktu, kā uzkrāšanas veidu, bija izvēlējušies 32% vīriešu, pēc trīs mēnešiem tajā nogulda vien 21%. Vienlaikus vīrieši caurmērā biežāk sākuši izmantot depozītus (26%, iepriekš - 15%) un uzkrājušo apdrošināšanu (23%, iepriekš – 18%).

''Tā kā sievietes ir sākušas krāt aktīvāk, tad arī viņu izveidotie uzkrājumi pietiek ilgākam laikam. Ja vēl trīs mēnešus atpakaļ tikai 19% sieviešu varēja teikt, ka, paliekot bez regulāriem ienākumiem, viņas ar saviem uzkrājumiem varētu iztikt 6-12 mēnešus, tad šobrīd šis skaits jau ir pieaudzis līdz 27%. Savukārt gandrīz divas reizes ir pieaudzis to vīriešu kārtas respondentu skaits, kas norāda, ka ar saviem uzkrājumiem, paliekot bez regulāriem ienākumiem, varētu iztikt ilgāk nekā gadu,'' secinājuši analītiķi.

Vēl marta beigās vidēji 30% abu dzimumu pārstāvjiem pēc obligāto maksājumu veikšanas un pārtikas iegādes, citiem ieradumiem (piemēram, dažādi pirkumi, izklaides utt.) vēl atlika no 101 līdz pat 400 latiem.

Caurmērā sievietes vairāk tērē skaistumkopšanas pakalpojumiem, dažādiem pirkumiem (apģērbs, apavi, kosmētika, saimniecības preces u.tml.), kā arī personīgā auto izmantošana brīžos, kad varētu izmantot sabiedrisko transportu. Šī ir viena no tām pozīcijām, kurā daudz tērē arī vīrieši. Tikmēr vīrieši drīzāk vairāk tērē maltītēm ārpus mājas, izklaidēm kafejnīcās, bāros, klubos, cigaretēm un alkoholam.

Jāpiemin, ka pētījuma rezultāti iegūti aptaujājot 500 cilvēku.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas