Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Pētījums: SVF nosacījumi smacē Ungārijas, Latvijas un Ukrainas ekonomikas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
a
a
Izlasīju CEPR pētījumu. Latvijas sakarā tur būtībā ir runa tikai par vienu tēmu - devalvāciju. SVF tiek kritizēts par to, ka ir piekritis nedevalvēt. Devalvācija ir Latvijai nepieciešama. Valdības izvēlētā alternatīva ir nepieņemams variants.
e1
e
Dažam, laikam, grūti saprast, ka ne jau SVF uzbūvēja sistēmu, kura patērē vairāk enerģijas, nekā pati spēj saražot. Jebkura sistēma, kurai enerģija jāpiegādā no ārienes, ir lemta atkarībai. Tas tā, primitīvi, bērnudārza līmenī. Lai nenāk domas galvā, ka kāds no malas speciāli grauj mūsu valsti. Paši mēs ar ārēju resursu palīdzību esam uzcēluši pseidolabklājības valsti, kuru nespējam pabarot. Smējamies par jaunajiem krieviem, bet kaut ko līdzīgu, skatīdamies uz skandināviem, darījām valstiskā līmenī. Tagad daži piedāvā superīgas shēmas un kombinācijas, kuras palīdzētu šo monstru uzturēt. Bezcerīgi, bez citu palīdzības neizdosies, nav tur loģikas apakšā. Būs vien pašiem smagāk jāstrādā un taupīgāk jādzīvo. Būs vien tajā mašīnā jālej tikai tik degvielas, cik spēsim nopelnīt. Āmen. :-)
vēl viens ciniķis
v
Ekonomiku vairāk grauj tie, kas uz visu noraugās no malas, pie tam bezcerīgi ciniski. Viņi ir viens no nevajadzīgiem balastiem. Pat muļķi, ja tiem atrod atbilstošu nodarbi, ir vairāk noderīgi ekonomikas atveseļošanai.
e1
e
Kārtējie "zinātnieki", - nav izslēgts, ka Latviju redzējuši tikai uz kartes. Tādus var atrast par jebkuru tēmu. Ja sekosim vienlaicīgi katram tādam secinājumam, mūsu rati stāvēs uz vietas un mēs iznīksim. Neviens zinātnieks no malas neieteiks ideālu recepti, kura var mūs izārstēt, ja mēs paši to neatradīsim. Svarīgi un pietiekoši,ka mums palīdz ar naudu. Ja nebūsim idioti un būsim vienoti, izķepurosimies. Tas pats Blumbergs atreferēja amerikāņu "zinātnieku" secinājumus, ka 11.decembra terors esot bijis pašu jeņķu roku darbs.
...........
.
devalvācija visu īpašumu un naudas vērtību Latvijā samazinatu par tik un tik procentiem, izņemot čekistu naudu zeltā Gērnisijas un Kipras bankās.
...........
.
kas nu tā par ekonomiklu, kurai kaitē aizliegums zagt
ciniķis
c
Tomēr atsaucies? Izlasi vēlreiz komentāru par zvaigznītēm, mierīgi, nesteidzoties apdomā un tad pajautā pats sev vai uzdotais jautājums: "ko tu uztraucies par zvaigznītēm...." ir adekvāts? Mani neuztrauc vērtēšanas sistēma, kaut kādos tur komentāros, mani uztrauc oficiālās propogandas meli lielos apjomos, jo es redzu, ka viss ir tieši pretēji viņu paziņotajam. Dažreiz to izdodas arī pierādīt, piemēram, lasot vienošanās memoranda neslepeno daļu.Par devalvāciju neizteikšos daļēji tamdēļ, ka te netiek runāts par iespējamo tautsaimniecības izvilkšanu no krīzes, daļēji tamdēļ, ka tev dotajā brīdī ir ieskaloti noteikti uzskati. Es uzsveru - uzskati, nevis zināšanas. Pie tam šie uzskati ir ieskaloti no tās pašas oficiālās propogandas, kas grib iestāstīt visai tautai, ka tie SVF minētie pasākumi ir ekonomikas atveseļošanas pasākumi. Lai gan tas, ka šie pasākumi ir ekonomiku graujoši ir acīmredzams jebkuram.
un
u
Ko tu uztraucies par zvaigznītēm, kā pirmklasnieks? Liksi man piecas, ja es pieprasīšu lata devalvāciju? Kas tev liedza turpināt diskusiju, argumentējot savu viedokli?
un
u
Čelovek, tvoja glupostj ne znajet granic.
Sniper'sEye
S
Ciniķis -- precīzi. Pārējiem -- iesaku atcerēties mediju ziņas: iesaku sev atgādināt arī Dombrovska uzmācīgos atkārtojumus SVF misijas laikā, -- par aizdevumu nedrīkstam sildīt ekonomiku! (Skaļi netika teikts tas, ko atgādināja ciniķis.)
Par devalvāciju
P
This devaluation would surely hurt the Latvian households’ balance sheets and the Nordic banks, and would probably shake other countries in Eastern Europe, but it may very well be the fastest and best route to economic recovery, and stop the current free-fall of the economy. A devaluation could not only stop the downward spiral but could also help stabilize government revenues. These revenues could eventually be applied to find ways to restore the equity lost by households as a result of devaluation. Meanwhile, the European Union and the IMF could put aside their insistence on budget balance and concentrate on helping the government mitigate the adverse effects that the crisis is having on the vulnerable sectors of the population.
papucis
p
Kad teicu,ka SVF ir kaitīgs-tad komentārus aizvāca.
ciniķis
c
problēma ir tā, ka šie mani viedokļi nav īsti politkorekti:))) Patiesība kā tāda nav politkorekta. Bet ne zvaigznītes te ir svarīgas, svarīgi ir paust patiesību kaut vai komentāros. Lai gan zvaigznīšu sistēma, manuprāt, ir propogandas sastāvdaļa, kur pareizie lasītāju viedokļi tiek izcelti un ielikti topā, lai citi tiem pievērstu uzmanību, savukārt, "nepareizie" viedokļi tiktu paslēpti nedaudz dziļāk. Tamdēļ nav vajadzības neko atspēkot, vienkārši ieliec 1 zvaigznīti, lai politiski nekorekto komentāru izlasītu pēc iespējas mazāk cilvēku. Un te ir vēl viena problēma -patiesību nav iespējams atspēkot, kā konkrētajā gadījumā, tas izskatītos vienkārši smieklīgi, tamdēļ nav ko teikt tiem zvaigznīšu licējiem. Ja nebūtu šīs vērtēšanas sistēmas, tad nāktos arī kādus argumentus atspēkot, bet tā nekas nav vajadzīgs. Vadamies no iekšējās lietošanas patiesības tīri emocionāli -nepiekrītu un viss.
Человек
Ч
В МВФ тоже работают наши люди. Служба внешней разведки России не знает границ.
targash
t
Diez ko tie, kas liek ciniķim vienzvaigznītes, grib teikt? Vai ir prasības apturēt eksporta garantijas, samazināt subsīdijas, atcelt atvieglojumus ražotājiem un lauksaimniekiem? Ir. Graujot reālo sektoru tiek nodarīts kaitējums ekonomikai? Tiek. Kas nepatīk?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas