Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Piesakās Progresīvie

Pagriez Latviju Ziemeļvalstu virzienā – ar šādu saukli sestdien notikušajā dibināšanas sapulcē sevi pieteica partija Progresīvie, kas spēja savākt vairāk nekā nepieciešamos 200 biedrus, lai dokumentus par jaunā politiskā spēka dibināšanu iesniegtu Uzņēmumu reģistrā.

Viens no redzamākajiem jaunās partijas dibinātājiem Ansis Dobelis ievadrunā atzina, ka komanda kopā strādā jau kopš 2011. gada un līdz šim tā bijusi biedrība, taču tagad pārtaps partijā. Zālē bija pamaz plaši pazīstamu seju, taču Diena atpazina dažus agrākos Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) biedrus no Vidzemes, atbalstītāja statusā bija manāms bijušais Rīgas domes deputāts no Vienotības saraksta Pēteris Viņķelis, taču viņš partijā nestāsies. Kongresa delegātus sveica Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns.

Par partijas priekšsēdētāju kļuva Māris Indulis Graudiņš (1953), kurš dzimis Zviedrijā, Latvijā dzīvo kopš 1992. gada, strādā par pasniedzēju Stokholmas Ekonomikas augstskolā Rīgā un ir sešu bērnu tēvs. Viņš veidos sarakstu startam vēlēšanās Jūrmalā. Vēl partija varētu startēt arī Ropažos, Aizputē un Baldonē. Lai nekļūtu atkarīga no sponsoriem, partija nepieņems ziedojumus, kas lielāki par 1000 eiro. Partijas valdē ievēlēti arī Mārtiņš Kossovičs, Antoņina Nenaševa, Ervīns Labanovskis, Guntis Laurins, Ansis Dobelis un Inga Liepa-Meiere.

Partijas politisko principu saraksts ir visai apjomīgs, taču pirmajā vietā ir progresīvās nodokļu un nodevu sistēmas izveidošana. Pati partija plāno izstrādāt sistēmu, ka arī tās biedru nauda jāmaksā pēc progresivitātes principa – kurš vairāk saņem, vairāk arī maksā.

Visu rakstu lasiet pirmdienas. 27. februāra, avīzē Diena!

Top komentāri

Pleišners
P
Varbūt raksta autors varēja pieminēt, ka "jaunais" partijas līderis Māris Graudiņš ir bijis plaši pazīstamās Eiroparlamenta deputātes Tatjanas Ždanokas palīgs.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Ja šiem ir draudzība ar Ždanoku tad viņi ātri nozudīs !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas