Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Pirmais balsotājs Dublinā vēlēt devies pienākuma pret dzimteni vadīts

Vēlēšanu iecirknis Dublinā pirmo balsotāju no latviešu kopienas Īrijā sagaidīja nepilnas trīs stundas pēc iecirkņa atvēršanas, un 47 gadus vecais lauksaimniecībā nodarbinātais Aldis Ozols atzina, ka vēlēt viņš devies, lai izpildītu pienākumu pret dzimteni. Ozols pēc novēlēšanas aģentūrai BNS sacīja, ka izvēles pamatā bijuši kandidātu darbi un partiju programmas viņš īpaši neesot pētījis. "Ko dod sarakstīti 77 solījumi, ja darbu iepriekš nav bijis," viņš teica. Par vēlēšanām un iespēju balsot Ozols aktīvi interesējies un sestdien īpaši palūdzis brīvdienu, lai varētu doties balsot.

Uz Īriju viņš neesot devies labākas dzīves meklējumos, bet vienkārši vēlējies iepazīt pasauli. "Ar Latviju mani saista ļoti ciešas saites, tur ir mana ģimene un visa mana dzīve. Kapēc gan lai es nenāktu vēlēt," viņš pauda.

Ar dzīvi Īrijā Ozols esot apmierināts, un, lai gan pašlaik strādā lauksaimniecībā, tas neesot viņa sapnis. "Man ir augstākā izglītība, Latvijā ar savu specialitāti es varu nopelnīt nieka 200 latu," viņš teica un solījās Īrijā meklēt darbu ražošanā, kas esot viņa sirdslieta. Uz ilgu laiku Ozols Īrijā palikt negrasoties, savākšot informāciju savai topošajai grāmatai par zemēm, ko apskatījis, iepazīs Īriju un došoties atpakaļ.

Pirmo triju stundu laikā Dublinā nobalsojuši 9 cilvēki. Īrijā, kur mīt apmēram 30 tūkstoši iedzīvotāju no Latvijas, izvietoti divi iecirkņi. Viens atrodas Latvijas vēstniecībā Dublinā, otrs - Korkas pilsētas domes ēkas galvenajā zālē.

Iecirkņi Īrijā strādās līdz plkst.22 pēc vietējā laikā (līdz plkst.24 pēc Latvijas laika). Pēc dažādu institūciju datiem, ārpus Latvijas dzīvo aptuveni 100 000 iedzīvotāju. Apmēram 30 līdz 40 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju mitinās Īrijā, taču eksperti prognozē, ka Īrijā mītošo Latvijas pilsoņu aktivitāte vēlēšanās būs salīdzinoši neliela.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas