Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Pirms Latvijas prezidentūras ES diplomāti varētu stažēties Spānijā

6.maijā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Spānijas Karalistes ārlietu un sadarbības lietu ministru Migelu Anhelu Moratinosu (Miguel Angel Moratinos), kurš Latvijā ieradies Spānijas karaļa valsts vizītes ietvaros. Ministri pārrunāja ārpolitikas aktualitātes, tostarp Latvijas diplomātu stažēšanās iespējas Spānijas Eiropas Savienības (ES) prezidentūras laikā.

„Diplomātu pieredzes apmaiņa ir būtiska, gatavojoties Latvijas prezidentūrai ES 2015.gadā, kas dotu pienesumu ārlietu dienesta darbinieku profesionālajai izaugsmei,” uzsvēra M.Riekstiņš.

M.Riekstiņš un M.A.Moratinoss pārrunāja pašreizējās Spānijas prezidentūras Eiropas Padomē norisi, tai skaitā gaidāmo Eiropas Padomes 60. gadadienas ministru komitejas sanāksmi 11.-12.maijā Madridē. Tāpat ministri pārsprieda prioritātes saistībā ar tuvojošos Spānijas prezidentūru Eiropas Savienībā 2010.gada pirmajā pusē. Puses bija vienisprātis, ka Lisabonas līguma īstenošana būs viens no lielākajiem prezidentūras izaicinājumiem. Latvijas un Spānijas ārlietu ministru pauda cerību, ka Čehijas Senāts šodien ratificēs Lisabonas līgumu.

M.Riekstiņš atzīmēja, ka Spānijas gaidāmās prezidentūras laikā sagaidām atbalstu ES austrumu kaimiņu tuvināšanai, turpinot īstenot Austrumu Partnerības projektus. Ministri pārrunāja arī Austrumu partnerības inaugurācijas samitu, kas norisināsies rīt, 7.maijā Prāgā. M.Riekstiņš atzīmēja, ka samits būs vēsturiski nozīmīgs politisks pasākums, kurā pirmo reizi šādā formātā tiksies ES dalībvalstis un politiķi no Austrumeiropas un Dienvidkaukāza partnervalstīm.

Runājot par Latvijas un Spānijas ekonomiskās sadarbības intensificēšanu, Māris Riekstiņš atzīmēja, ka kopš Latvija 2004.gadā pievienojās Eiropas Savienībai, abu valstu kopējais tirdzniecības apgrozījums ir pieaudzis 3 reizes, Latvijas eksports savukārt 5 reizes.

Sarunas laikā uzmanība tika pievērsta valstu sadarbībai reģionālajos formātos. M.A.Moratinoss atzinīgi novērtēja Baltijas jūras valstu padomes sadarbības formātu, paužot gatavību piedalīties novērotājvalsts statusā un uzsverot Vidusjūras reģiona sadarbības pieredzes nozīmi.

Sarunas laikā M.A.Moratinoss ielūdza M.Riekstiņu vizītē apmeklēt Spāniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas