Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Platača draugi un paziņas: ceram, ka viņš drīz atradīsies pats

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Anna
A
Nez kāpēc vienam interneta komentāri aizskar godu un cieņu, bet citam - nē. Tā nav cīņa par likumu un taisnīgumu, bet gan varas izrādīšana un iebaidīšana. Absolūta vara sabojā absolūti
Sātana Advokāts
S
Likumu zināšana atbrīvo no atbildības.
jurists
j
likumu nezināšana neatbrīvo no atbildības :)
Anna
A
"Ja jau mēs tik ilgi uzturam draudzīgas attiecības, tad jau viņš ir lielisks cilvēks"- kas tas par izteicienu?? Viņam ir arī kodekss draudzībai?? Juristiem bieži ir problēmas ar iekšējo 'labs-slikts' izpratni, tādēļ viņiem nepeiciešami likumi, kas to stingri nosaka un tādēļ viņi arī spēj aizsargāt absolūtos neliešus. Šis teikums vienkārši ir "pērle" Un advokātu kolēģijas vēstule mēdijiem par goda un cieņas aizskaršanu interneta komentāros un vēlēšanās saņemt cilvēku IP adreses arī ir "pērle"
pro
p
Es gan neieteiktu atturēties - kādi esam, tādi esam . Cita lieta - kādas personas nāves gadījumā; tad nav nekas jākomentē [bet jāinformē, ja kas ārkārtējs - katastrofa, ugunsgrēks, satiksmes negadījums - vai arī `pēc ilgstošas slimības`u.tml.]
Senais
S
Es ieteiktu atteikties no komentāriem par šādām ziņām. Cerams, ka tie komentētāji nav visas sabiedrības spogulis, jo , ja tā, tad kauns , ka mēs tādi.
XXL
X
Tie ir labie čomi: " Platacis mēdza aizrauties ar alkoholu, un abus nepārsteigtu, ja viņš reibumā būtu kaut kur atstājis savu auto un vienkārši devies prom" Ja arī atradīsies (ko es no sirds novēlu) tad reputācija būs jau krietni iedragāta.
izmeklētājs
i
Varētu izvirzīt versiju, ka - noziedznieki Plataci apturēja, ģērbušies - policijas formās. Cik sapratu, mašīna atrasta pie kādas firmas žoga, varbūt viņiem ir - videonovērošanas kameras? A.Vaznis teica, ka - Platacis nekad, nevienam svešam neaptur mašīnu. Jāsāk no Platača kantora šķetināt pavedienu, noziedznieki noteikti viņu - veda jau no kantora. Tur taču arī visur ir - videonovērošanas kameras.
izmeklētājs
i
Kā bija redzams TV3 raidījuma, A.Vaznim zem žaketes ir - pistole. Tatad - A.Vaznis, ļoti pieredzējis operatīvais darbinieks, zina ko vairāk, varbūt pat par - izteiktiem iespējamiem draudiem.Meklēšanu, uzskatu, par ātru pārtrauca, varēja vēl turpināt. Kapēc nav iesaistīti meklēšanā dienesta suņi? Nu, mobilo telefonu izdrukas varbū dos operiem kādu pavedienu. Ja tie ir killeri no Krievijas, tad jau viss vējā.
resnā blusa
r
Līdzīgi domā vēl divas A.Platacim pazīstamas personas, kuras lūdza savu vārdu neminēt. A.Platacis mēdza aizrauties ar alkoholu, un abus nepārsteigtu, ja viņš reibumā būtu kaut kur atstājis savu auto un vienkārši devies prom. Vaznis: Platacis bija ļoti atbildīgs Pazudušā advokāta Aināra Platača kolēģis juridiskā biroja Platacis un partneri advokāts Aloizs Vaznis uzskata, ka nopietnām raizēm par A.Platača pazušanu ir pamats, jo «Platacis ir ļoti atbildīgs cilvēks. Ir skaidrs, ka tāpat vien viņš nepametīs savu auto neaizslēgtu ceļmalā, ar atslēgu aizdedzē un mobilo telefonu mašīnā».
tas pats
t
Ja,puisis nav atmetis paradumu pakalpot kāda procesa dāsnākajam dalībniekam, nebrīnos...
Jukums
J
Platacis ir bijis iejaukts ļoti skandalozās lietās, turklāt, drīzāk jau kā dalībnieks, kurš maskējas par advokātu lai nebūtu jāatklāj informācija izmeklētājiem. Iespējams, ka kāds no viņa lielajiem oficiālajiem klientiem un reizē faktiskajiem kompanjoniem šo apklusināja uz visiem laikiem, jo pastāvēja iespēja pašam tikt atklātam. Domāju, ka viņš ir pelnījis saņemt sodu - kaut šādā veidā, visticamāk, no paša līdzdalībnieku rokām. Soda neizbēgamība ir ļoti svarīga - lai piesargās arī pārējhie lielie mahinatori un labāk sāk paši atzīties nekā saņem to pašu.
Bitenieks
B
Vai noņemti pirkstu nospiedumi no stūres u.c.? Platača nospieumu kartotēkā nav, bet varbūt braucēji bijuši vairāki unPlatacis nav pēdējais?
Hm
H
Vai tad advokātiem, noziedznieku aizstāvjiem, arī ir draugi? Fui!
RK
R
Platacis.. bledis un bandīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅAI

Iepriekšējos gados Latvijā atklātībā parādījušās ziņas par divu advokātu - Gitas Teivānes un Antona Drēbnieka - pazušanu.

Teivāne tika nolaupīta 1997.gada 1.februārī, kad divi vīrieši un sieviete uzbruka advokātei viņas mājas kāpņu telpā. Viens no vīriešiem viņu žņaudza, bet sieviete pūlējās Teivānei kaut ko iešļircināt vēnā. Advokāte, saprotot, ka atbrīvoties neizdosies, notēloja, ka paģībst, taču patiesībā daļēji redzēja, kur tika vesta. Nolaupītāji aizveda Teivāni uz kādu dzīvokli un pieslēdza ar roku dzelžiem pie radiatoriem.

Divas dienas pēc nolaupīšanas pie viņas ieradās vīrietis, kurā advokāte atpazina savu paziņu Pāvelu Koledu. Viņš pieprasīja norakstīt uz svešu cilvēku vārda dažus no namīpašumiem Rīgā, kurus viņa pārvaldīja, taču Teivāne no tā attiecās. Nolaupītāju nosacījumiem advokāte piekrita tikai pēc gandrīz divu nedēļu ilgas piespiedu atrašanās nebrīvē. 2001.gadā tiesa par vainīgiem advokātes nolaupīšanā atzina Ojāru Nūdiņu, Daigu Eglavu un Juriju Pančuku.

Savukārt Drēbnieks 2003.gada rudenī bija pazudis trīs dienas, un tolaik aģentūras LETA aptaujātie advokāti pauda neizpratni par Drēbnieka dīvaino rīcību, trīs dienas neierodoties uz tiesas sēdi un nevienu par to neinformējot. Juristi pauda bažas par Drēbnieka iespējamo pazušanu, taču pēc šī laika advokāts atradās un joprojām praktizē advokatūrā.

Pēc aģentūras LETA arhīva datiem, dažkārt fiksēta kaitējuma nodarīšana advokātu īpašumam.

1998.gada 5.decembrī uz palodzes novietots spridzeklis papostīja advokāta Andra Grūtupa biroju Rīgā, Skolas ielā. Grūtups sprādzienu tolaik novērtēja kā iebiedēšanas mēģinājumu. Viņš paskaidroja, ka jau iepriekš aptuveni mēnesi saņēmis gan telefoniskus, gan mutiskus draudus no vairākiem avotiem, kas ieteikuši viņam atteikties no kādu klientu aizstāvības. Viņš nekonkretizēja draudu izteicējus. Par saņemtajiem draudiem tika informēta arī policija.

Savukārt 1999.gada maija sākumā pie advokāta Uģa Grūbes lietotās automašīnas "Lincoln Navigator" nogranda sprādziens, bojājot automašīnas riteni un balstiekārtu. Sprādzienam tika izmantots mazjaudīgs, rūpnieciski ražots spridzeklis. Grūbe tolaik policijai skaidroja, ka neredz nevienu iemeslu, kādēļ būtu jāvēršas pret viņa rīcībā esošo automašīnu.

Avots: LETA

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas