Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Policistu likumpārkāpumi izraisa sašutumu Lietuvā

Pēc sabiedrību un medijus saviļņojušā sašutuma par likumpārkāpumiem, ko izdarījuši Lietuvas policisti alkohola reibumā, valsts prezidente Daļa Grībauskaite atbrīvojusi no amata policijas ģenerālkomisāru Vizgardu Telīčenu, vēsta laikraksts Diena.

Tas vairāk uzskatāms par formālu soli, jo V. Telīčens jau pats pirmdien pēc kāda iereibuša policista izraisītas traģiskas autoavārijas bija iesniedzis atlūgumu.

Avārija, kuras dēļ atlūgumu iesniedza V. Telīčens, notika pagājušās nedēļas nogalē. Tajā gāja bojā divi cilvēki, un to izraisīja kāds Traķu novada policists, kurš atradās 1,16 promiļu reibumā. Sabiedrību papildus saniknojusi ziņa par to, ka aizturēts arī kāds Iekšlietu ministrijas pārziņā esoša departamenta direktora vietnieks, kurš braucis alkohola reibumā un piedevām mēģinājis atpirkties no ceļu policistiem, uzrādot darba apliecību.

Savu nožēlu par V. Telīčena aiziešanu no amata paudis premjers Andrus Kubiļus. Viņš norādījis, ka kopš 2008. gada, kad ģenerālkomisārs sāka darbu, situācija uz valsts ceļiem esot būtiski uzlabojusies, raksta Ru.Delfi.lt.

V. Telīčena atstādināšanu atbalstījis arī iekšlietu ministrs Raimunds Palaitis, kuram, pēc prezidentes domām, arī būtu jāuzņemas atbildība par situāciju Valsts policijā. Prezidente uzsvērusi, ka par iekšlietu ministra atstādināšanu varēs domāt tikai tad, kad būs zināms pret vainīgo sāktā tiesas procesa iznākums, taču viņa paudusi bažas, ka Iekšlietu ministrijā valdot haoss. R. Palaitis pats par iespējamo atkāpšanos nerunā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas