Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Politikas vērotāji Dienā vērtē Saskaņas Centru

Politikas vērotāji Dienā vērtē partijas, kas piedalās pašvaldibu vēlēšanās Rīgā. Vērtētas 10 pirmās partijas pēc popularitātes reitingiem (pavisam kandidē 16 saraksti).

Jānis Brizga, vides jautājumu speciālists

SC saka, ka tikai kreisās sociāldemokrātiskās vērtības palīdzēs atjaunot cilvēka cienīgu labklājības līmeni un sola labot kļūdas, mainīt pašvaldības dzīvi un iekārtu uz sociāli orientētu. Taču piemirsuši, ka sociāldemokrātiskās vērtības Rīgā nav nekas jauns, socdemi te vienmēr bijuši spēcīgi. Izteikti sociāla programma, kuras noslēgumā arī pāris vārdi par infrastruktūru un Rīgu kā Ziemeļeiropas metropoli. Ja pilsētas budžetā būs nauda un SC tērēs, rīdziniekiem būs laba sociālā palīdzība. Taču par budžetu tikai vispārīgas frāzes — to pildīšot labas idejas un jaunas darba vietas. Es to sauktu par sapņošanu.  

Viesturs Celmiņš, pilsētsociologs

Kas tas ir šogad? Korupcija visiem vienādota un aizstāta ar «birokrātiju»? Visa vaina ierēdņos. Paši ieceļas, ieplāno un izšķērdē. Vai tad «atbildībai» par līdzšinējo sasaukumu nav jābūt? Programma, kā pēc kreiso teorijas grāmatas, vērsta uz sociālo aizsardzību. Tā patlaban atradīs dzirdīgas ausis. Rīgas iedzīvotāju etniskais sastāvs un inteliģentais sentiments nodrošinās arī pārstāvniecību. Nila Ušakova uzsaukumā par «labklājības sabiedrību» gan nav manāma «atbildība». Tā ir ilūzija, ka mēra kandidāts jebkādi spēs «saskaņot» dotos solījumus ar 2009. gada budžeta iespējām.

Ivars Ījabs, politologs

SC izdodas piedāvāt sevi rīdziniekiem kā alternatīvu līdzšinējai varai — neskatoties uz to, ka laba tiesa kandidātu Rīgas domē jau ir labi pašeftējušies. Atbilstoši laika garam, SC galveno uzmanību pievērš sociāliem, ne etniskiem jautājumiem, un runā par «kreisi sociāldemokrātiskiem» ideāliem (nez, kāda izvērsīsies sadarbība ar neoliberāli orientēto Šleseru, kurš šiem ideāliem klaji uzšķauda?). Ušakovs ir perspektīvs cilvēks. Vai viņš patiesi grib būt par Rīgas mēru — tas ir cits jautājums. Šis kopumā būtu tīri labs piedāvājums, ja vien apvienības pozīcija būtiskos jautājumos ikreiz nesakristu ar oficiālās Krievijas pozīciju — tīri nejauši, protams.

Baiba Strautmane, žurnāliste

Krievu auditorijas simpātijas ir saprotamas — neviens cits no viņējiem nekad nav bijis tuvāk varai. Pārējiem — Ušakova un Dolgopolova pieklājīgā valsts valodas prasme nav nekas vairāk kā apēstās vecmāmiņas sega, zem kura paslēpt vilka rumpi, gaidot Sarkangalvīti ar visiem pīrādziņiem.  Saraksta popularitāte nekrievvalodīgo vidū šķiet iracionāla, jo programma ir tāda pati kā visiem citiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas