Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Politikas vērotāji Dienā vērtē TB/LNNK

Politikas vērotāji Dienā vērtē partijas, kas piedalās pašvaldibu vēlēšanās Rīgā. Vērtētas 10 pirmās partijas pēc popularitātes reitingiem (pavisam kandidē 16 saraksti).

Jānis Brizga, vides jautājumu speciālists

Ja kāds krievs Rīgā vēl nebija pārliecināts, ka viņi ir spēks, kas apdraud latviešus, tad pēc tēvzemiešu kampaņas šaubu vairs nevar būt. Arī pilsētas vadības kodols šai partijai būs nacionālais — latviska Rīga. Programmā pagātne nav tieši pieminēta, ja nezinātu, grūti būtu atšifrēt, ka tēvzemietis ir Rīgas mērs. Laikam nav, ar ko lepoties. Labo darbu solījumu daudz (turpināsim, sniegsim…), gan nacionāli noskaņotiem vēlētājiem, gan ģimenēm, bet kā īsti izpaudīsies solītais ekonomiskais princips «atbalsti savējos», īsti skaidrs netop.  

Viesturs Celmiņš, pilsētsociologs

Līdzīgi kā PCTVL, TB/LNNK aizņem nacionālo interešu segmentu. Bezgalīgie duči ar: «sniegsim, turpināsim, veicināsim, iesaistīsim», tiek papildināti ar atbalstu «savējiem», tādejādi iegūst noraizējušos pilsoņu balsis. Īsts atbalsts vienmēr pamanās pazust varas koridoros, līdz nākamajai reizei, kad vajadzēs brīdināt rīdziniekus par nacionālo apdraudētību. Neatkarīgi no atbalstāmām rīcībām, ko partija sola darīt vēlētāju labā, ja tā tiks domē, nav pārliecības, vai pašreizējos apstākļos pilsētas iedzīvotājiem publiskajā telpā bija nepieciešams draudīgs dalījums «latviešos» n «nelatviešos».

Ivars Ījabs, politologs

Pat Jāņa Birka atrašanās mēra amatā acīmredzot nav pietiekams arguments, lai TB/LNNK būtu droša par savu nonākšanu nākamajā domē. Tādēļ tai jāliek lietā jau agrāk pārbaudītā rīdīšana pret cittautiešiem un vecākās paaudzes latviešu biedēšana ar «iekšējo ienaidnieku». Tas šoreiz var arī nenostrādāt: konsekventā savējo atbalstīšanas un korupcijas piesegšanas tradīcija šajā partijā ir atstājusi gaisā ļoti nelāgu smaku. Turklāt tiem, kas joprojām vēlas dalīt rīdziniekus latviešos un cittautiešos, šogad ir pieejamas mazāk šmucīgas alternatīvas — PS, vai, ja gribat ko pikantāku, Visu Latvijai!.

Baiba Strautmane, žurnāliste

Šķiet, tieši šajā sarakstā visvairāk seju, kas zināmas jau mūžību – dažādās partijās, statusos un pārliecībās... garda laikam tā desa uz politiskās maizes. Viss jau būtu labi, ja vien asiņainajā multenē pie govs cīnītos arī Jānis Straume un uz beņķīša blakus ļaunajiem krieviem sēdētu arī Birka vadītās domes Sociālo jautājumu komitejas vadītājs Kurdjumovs. Personīgi ir bezgala žēl , ka latviešu valsts princips ir kā jauns uzvalks Ļeņina mūmijai — tiek uzmaukts uz svētkiem (vēlēšanām).



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas