Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Politologs par Ušakova lamu vārdiem: esam gana toleranti pret šādu leksiku

"Tas nebija pareizi un korekti, kā es uzvedos domes sēdē, neskatoties uz visu ākstīšanos. Gribētu atvainoties to cilvēku priekšā, kam tas nepatīk," pirmdienas rītā LNT vēlreiz par rupju vārdu lietošanu budžeta izskatīšanas laikā, atvainojās Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC). Viņš atvainojās arī svētdien. Atvainošanās sekoja pēc Ģirta Valda Kristovska (PS) izplatītā aicinājuma pēc šādas izrunāšanās atkāpties no amata.

N.Ušakovs atzina, ka viņa rupjajiem izteikumiem nav attaisnojuma.

"Tas, kas notika tribīnē nav attaisnojams, līdz ar to es gribētu vēlreiz patiesi atvainoties par šo rīcību. Bet, runājot par Ģirtu Valdi Kristovski, es nedomāju, ka no dažiem stipriem vārdiem viņš praktiski ģībonī kritīs," sacīja N.Ušakovs.

Ušakovs norāda, ka saruna, kuru atspoguļoja mediji, bija daļa no privātas sarunas starp viņu un blakussēdētāju, un bija sekas nogurumam, kurš radies dienas garumā vadot Rīgas domes sēdi apstākļos, kad opozīcijas deputāti centās nepamatoti novilcināt lēmumu projektu pieņemšanu. Taču viņš tik un tā vēlas patiesi atvainoties gan to konkrēto cilvēku priekšā, kurus iespējams aizskāra atsevišķi viņa izteicieni, gan arī to cilvēku priekšā, kuri jutās aizskarti noskatoties sižetu medijos.

Domes sēdes ierakstā redzams, ka Ušakovs velta ļoti rupjus vārdus kādai domes darbiniecei, kas uzstājās debatēs, vēlāk necenzētā krievu leksikā vicemēram Aināram Šleseram paskaidro, ka neko nesaprotot no izskatāmā lēmumprojekta.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ POLITOLOGS IVARS ĪJABS:

Visdrīzāk tas beigsies ne ar ko. Šis jautājums sabiedrībā sašutuma vētru neradīs, jo esam gana toleranti pret šādu leksiku. Ir skaidrs, ka politiķu neformālajās sarunās runā citādi un neveiklas situācijas, kad politiķu neformālā leksika nejauši kļūst publiska, ir bijušas arī citās valstīs. Tomēr Rīgas mēram nebija vienkārši neformāla leksika, tā bija "padibeņu lekskika" - rupja lamāšanās ar krievu lamuvārdiem. 

(I.Ījabs laikrakstam Diena)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas