Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Premjers paredz budžeta samazinājumu nākamgad par 250 miljoniem latu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
filozofs
f
nav jau viņš viens , tur koaliiķija , kura darbojas vecaas kliķes pavadaa....ta kaa neko nenogaaziis liidz veeleešanaam...
Vetis
V
Dombrovskis glābj Latviju ne no ta gala. 1)Samazināt ministrijas un tur sēdošo skaitu.Veselības ministrija ir 600 liekēžu! Pat NBS nav tik daudz karavīru ierindā! 2) Likvidēt un samazināt padomes,aģentūras un valsts administratīvo aparātu. 3)Steidzīgi ieviest progresīvo ienākumu un nekustāmā īpašuma nodokli,kas ir augstāks par 500 latiem. 4)Neatliekams uzdevums ir Visas tautas vēlēts prezidents,nevis oligarku un viņu pakalpiņu -Saimes ievēlētais.
filozofs
f
te viens agraak bija mineejis , ka šito lasa kaadi 10 % , u n komentaarus raksta veel mazaak , lielaakoties , dažaadu partiju fani un interešu aizstaavji , daudz taadu kuri dziivoja kaa nieres pa taukiem , tagad nu gaida atpakaļ kampeejus , tie kampa un pabaroja vergus ar krediitiem , taakaa nesatraucies ...lai izlaadeejas , varbuut viņiem labaak miegs naaks , bet tauta leenaam bet tomeer ar katru veeleešanu procesu izgliitojas , tas ir saprot ka uzmesti , tkai nav jau kas ieskaidro par ko tad balsot , viņi savus aizstaavjus neredz , visvairaak te trako teepistu fani...
negantais
n
Ja vajadzēs tad griezīs jebkurš, kas tobrīd atradīsies pie varas, jo nebūs citas izejas - griezīs gan AŠ^2, gan Rubiks, gan Ušakovs un darīs to bez emocijām. Labāk lūdziet Dievu, kaut tad, kad nāks lielais cirpiens, pie varas vēl būtu Dombrovskis - tas vēl kaut cik minimāli par tautu domā.
vECENE
v
nETICU kĀRTĒJAIS PIRMSVĒLĒŠANU TRIKS.Pēc vēlēšanām redzēsim,ka tā nav.....?!Tad atkal atņems un griezīs nabagiem,bet bāgātie turpinās trekni dzīvot....
Revolt
R
Man vislabāk patīk šis citāts:"Nav jābūt Nobela prēmijas laureātam, lai saprastu, ka Latvijai nauda netika dota tās ekonomikas atjaunošanai, bet gan «finanšu sektora stabilizēšanai» – un šajā sektorā, pateicoties izmisīgai cīņai par mūsu tirgus sagrābšanu, ir iestidzis nevis mūsu pašu, Latvijas, bet gan ārzemju kapitāls. Jā, tas sagrāba mūs tirgu (līdz 90 procentiem), bet ko nu darīt ar iegūto? Tāpēc Zviedrijas kredītiestāžu akciju kurss kritās jau tajā brīdī, kad mūsu Ministru prezidents atļāvās vien teorētiski pieļaut iespēju aizsargāt kredītņēmējus (savas valsts iedzīvotājus) no banku (kas pieder ārzemniekiem) represijām. Mūsu zviedru «biedri» atrada tik efektīvus lobēšanas mehānismus, ka valdības vadītāju jau nākamajā dienā saistībā ar šo jautājumu bija piemeklējusi pilnīga amnēzija. Tikai mērķtiecīga orientācija uz vietējās ekonomikas attīstību, vietējā darbaspēka resursu atbalstīšanu spētu Latvijā radīt ekonomikas lejupslīdi kompensējošu efektu. Kurš pirmais no valsts varas pārstāvjiem iedrošināsies aizstāvēt savas valsts intereses?" (S.Ancupovs)
izbijis valsts patriots
i
Pec'SVF datiem Latvijai otrs lielākais plānotais IKP kritums pasaulē--plānots šajā gadā. Kas un kā redzēsim. To cik grūti valstī kaut ko izdarīt liecina mēģinājums nomainīt pat ierēdni. Par cik mums prognozē milzīgu deflāciju grūti spriest ko darīs ar budžetu.
........................
.
Nākamā – 2011. – gada budžeta samazinājums varētu nedaudz pārsniegt 250 miljonus latu, trešdienas rītā intervijā Latvijas Radio apliecināja premjers Valdis Dombrovskis (JL). Tādējādi nebūs nepieciešams samazināt budžetu par 500 miljoniem latu. VALDĪBA IR PARAKSTĪJUSI VIENOŠANOS AR SVF PAR 500 MILJONU BUDŽETA SAMAZINĀJUMU UN VISS PĀRĒJAIS IR JL PIRMSVĒLĒŠANU MELI.ATCERIETIES KĀ BIJA AR IEPRIEKŠĒJO BUDŽETU KAD SVF PASKAIDROJA KĀ IR JĀBŪT UN JĀIEVĒRO KA BUDŽETA DEFICĪTS JAU IR LIELĀKS PAR 200 MILJONIEM UN RUNĀT KA TĀ IR PLĀNOTS VAR TIKAI POLITIĶI Tiesa, pagaidām premjers vēl atturas nosaukt precīzu summu, par cik budžetu vajadzēs samazināt. To varēs darīt vienīgi pēc tam, kad Finanšu ministrija maijā būs prezentējusi tuvāko gadu makroekonomikas attīstības scenāriju, kā arī nākamā gada budžeta ieņēmumu nodokļu ieņēmumu projektu. "Tad mēs reāli varēsim runāt par to, cik liels būs samazinājums. VIENOTĪBA DARĪS VISU LAI REĀLO EKONOMIKAS STĀVOKLI TAUTA UZZINĀTU PĒC VĒLĒŠANĀM TĀPĒC JAU ARI PAŠA IDEJA PAR BUDŽETA IZSTRĀDI TIEK TORPEDĒTA Samazinājuma apmēri mazāki, salīdzinājumā ar iepriekš paredzēto, būs nelielāki, jo pieaugs nodokļu ieņēmumi - sava nozīme būs arī pieaugumam ekonomikā. EKONOMIKAS ATTĪSTĪBĀ NEKAS NAV MAINĪJIES UN IENĀKUMI NĀK TIKAI NO 26% NODOKĻA IEVIEŠANAS,TAGAD TIKS APKRAUTI AR NODOKĻIEM INDIVIDUĀLIE UZŅĒMĒJI UN CĪŅA AR NELEGĀLIEM IENĀKUMIEM IR FIKCIJA UN VISĀS VALSTĪS EKONOMIKAS ATTĪSTĪBU KRĪZES LAIKA VEICINĀJA NODOKĻU % SAMAZINĀŠANA,BET AIZDEVĒJI IR FINANSISTI 2010. gada budžets, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada budžetu, ir konsolidēts par 500 miljoniem latu. Konsolidācija nozīmē vienlaikus izdevumu samazināšanu un ieņēmumu palielināšanu. IZDEVUMU SAMAZINĀŠANA NESKAR PROGRESĪVO NODOKLI,MINISTRIJU UN IEREDŅU SAMAZINĀŠANU,DARBA VIETU VEIDOŠANU Latvijas un starptautisko aizdevēju vienošanās paredz, ka 2010. gada valsts budžeta deficīts būs 8,5%, 2011. gada - 6%, savukārt 2012. gada - 3%, PASAULES BANKAS IETEIKUMOS , VIENOTĪBAI TĀ IR PAVĒLE, IR SKAIDRI NOSAUKTI NĀKOŠĀ BUDŽETA KRITĒRIJI:PALIELINĀT 10 REIZES DZĪVOJAMĀS PLATĪBAS NODOKLI,VEIKT AUGSTSKOLU SKAITA KONSOLIDĀCIJU LĪDZĪGI KĀ IEPRIEKŠĒJĀ BUDŽETĀ NOTIKA AR SLIMNĪCĀM,MEDICĪNAS TĀLĀKA OPTIMIZĀCIJA,PENSIJU REFORMA TAGAD JAU LIKUMĪBAS ROBEŽĀS /TAS BŪS VIENS NO PAMATJAUTĀJUMIEM/, PAREX BANKAS SADALĪŠANA UN SLIKTĀS DAĻAS BANKROTS/VISMAZ 500 MILJONI VALSTS ZAUDĒJUMI/VALSTS APARĀTA REFORMA,KO IERĒDŅI VEIKS TĀ KĀ LĪDZ ŠIM.
& un&
&
Varbūt vēlēšanas vajag rīkot agrāk......šitie tikai veģetēs un imitēs......
izbijis valsts patriots
i
90 gadu sākuma citāts. Tv pārraidē kaut kas līdzīgs KAS NOTIEK LATVIJĀ latvenergo pārstāvim uzdod jautājumu kāpēc jāpaaugstina elektroenerģija un viņš vissu pamato: ,,.........sakarā ar to ka elektroenerģija tiek zagta ,bet tajās mājās kur tas notiek mūsu kontrolieri netiek ielaisti esam spiesti paaugstināt elektroenerģijas tarifus. ,,
KLM
K
Tvaika ielas iemītnieka - manā laikā tāda bardaka nebija...(Rubiks)
KLM
K
Barona Minhauzena mūža citāts - 50 000 jaunas darba vietas katrā bērnudārzā un Doma laukumā zem stikla kupola (ja līs lietus)
zemnieks
z
Beigsies vēlēšanas ,tad redzēsim .Ja Dombrovskis ir vecis ,tad 2011 gada budžetam ir jābūt gatavam septembrī .
AD
A
Jā, Čiepiņa ir nepārspējama.
KLM
K
Gadsimta citāts -ES ESMU STABILITĀTES GARANTS !

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas