Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pretēji iepriekš teiktajam "Jauna nedēļa" atgriežas LTV

No šī vakara Latvijas televīzijas (LTV) ēterā pēc LTV ikvakara ziņu izlaiduma atgriezīsies raidījums Jauna nedēļa, ko gan iepriekš LTV nolēma vairs nefinansēt.

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots neslēpj, ka raidījumu apmaksās LTV, neraugoties uz to, ka LTV šīgada valsts dotācija samazināta par ceturtdaļu. Pēc E.Kota domām, LTV ir nepieciešams raidījums, kas būtu veltīts starptautisku notikumu analīzei, atklājot to saistību ar Latviju. Vaicāts, vai pērnajā gadā Jauna nedēļa attaisnoja uz sevi liktās cerības, E.Kots norāda: «Ja būtu pievīlis, neturpinātu sarunas.» Vēl pērnā gada pēdējos mēnešos skaidrības par Jaunas nedēļas nākotni nebija — raidījums neparādījās Dienas rīcībā nonākušā LTV nacionālā pasūtījuma pielikumā ietvertajā raidījumu sarakstā un arī raidījuma vadītājs Egils Zariņš neslēpa, ka sarunas par raidījuma nākotni ar LTV nevedas tik labi, kā viņš vēlētos. Tomēr tagad E.Kots norāda, ka Nacionālajā radio un televīzijas padomē (NRTP) iesniegtais LTV nacionālā pasūtījuma projekts bijis tikai «viens no metiem».

Jāatgādina gan, ka, samazinot tēriņus 2009.gadam, LTV ziņoja — tā pārtrauks iepirkt neatkarīgo producentu raidījumus par naudu, norādot, ka tā maksimāli samazinās ārējos maksājumus, lai priekšroku dotu pašu darbiniekiem.

Jau ziņots, ka tieši sarunas par raidījumu Jauna nedēļa bija oficiāli minētais iemesls, kāpēc ekspolitiķis tagad producentu apvienības vadītājs Edvīns Inkēns un E.Kots tikās ar NRTP vadību dienu pirms Latvijas radio ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja iecelšanas. Pēc tam amatpersonas sapinās pretrunās par to, kurš šajā tikšanās reizē kā LR pagaidu galvas kandidātu uzrunāja E.Inkēnu.

“Bija pārsteigums, bet par labām ziņām jau neviens neprasa, kāpēc,” raidījuma atgriešanos ēterā komentēja žurnālists E.Zariņš. Viņš apgalvo, ka neko nav zinājis par E.Inkēna sarunām ar NRTP par raidījumu un “šāds variants ir pārsteigums, par to neesmu informēts”. Pēc viņa stāstītā, LTV ģenerāldirektors jau pērnā gada beigās izrādījis interesi raidījumu turpināt un solījis no februāra raidījuma rādīšanu atsākt.

Šogad ir mainīts gan raidījuma garums, gan tā izvietojums ēterā. Raidījums turpmāk būs 50 minūtes garš, tajā plānots aicināt vairākus ekspertus. Mainīts arī raidījuma laiks. Tagad to rādīs otrdienas vakaros pēc “Panorāmas”, bet pērn tas bija septiņos vakarā. Par “iekšpolitisko drudzi” un iespējamām Saeimas ārkārtas vēlēšanām šovakar tiks runāts ar Sabiedrības Citai politikai līdzpriekšsēdētāju Aigaru Štokenbergu, savukārt par notikumiem ārvalstīs – situāciju Gazā, Obamas plāniem, notikumiem Islandē, tiks diskutēts  ārpolitikas ekspertu -  E.Inkēnu, atklāj žurnālists.

LTV slēgusi līgumu ar žurnālistu nevis producentu apvienību, uzsvēra E.Zariņš, noliedzot, ka iepriekš LTV raidījumu pirkusi no E.Inkēna vadītās producenta apvienības. “Mani ir piesaistījuši, lai es radītu produktu, jo viņiem pietrūkst kapacitātes, tas ir tāpat, kā ar Jāni Domburu, kuram arī ir autorlīgums, tas ir Latvijas televīzijas produkts un tas nav neatkarīgo producentu radīts raidījums,” viņš paskaidro. Citās televīzijās E.Zariņš vairs nebūšot redzams kadrā, jo uzskata, ka tas nebūtu ētiski, lai arī nenoliedz, ka turpinās piedalīties citu raidījumu veidošanā. Neesmu Latvijas televīzijas štata cilvēks un varu darīt, ko gribu, bet tas nebūtu ētiski, ja es kaut kur citur kadrā esmu, viņš norādīja. Tas esot bijis kompromisa variants.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LTV iepriekšējie paziņojumi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas