Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Prezidents aicina jauno valdību strādāt kā vienotai un atbildīgai komandai

"Es aicinu jauno Ministru kabinetu strādāt kā vienotai un atbildīgai komandai, veicot sev uzticētās izpildvaras funkcijas un apliecinot to, ka politikā var būt patiesi atbildīga un profesionāla rīcība," pirmajā jaunās valdības svinīgajā sēdē uzrunājot ministrus, sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Viņš no savas puses solīja sadarboties, apspriežot un apmainoties viedokļiem vēl pirms būtisku lēmumu pieņemšanas valdībā, lai tie būtu vērsti Latvijas valsts un tautas labklājības virzienā. 

Tāpat prezidents norādīja, ka šī valdības sēde ir vēsturiska ne vien tāpēc, kā tā ir pirmā, bet arī tādēļ, ka Laimdota Straujuma ir pirmā valdības vadītāja Latvijas vēsturē.

"Tā ir liela uzņēmība, atbildība un pārliecība šajā politiski sarežģītajā laikā, veidot valdību, no kuras sagaidām konstruktīvu darbu bez priekšvēlēšanu retorikas," jau iepriekš teikto atkārtoja prezidents.

Viņš neaizmirsa arī pateikties Valdim Dombrovskim (Vienotība), kurš pirms nepilniem pieciem gadiem uzņēmās vadīt valdību laikā, kad bija sākusies strauja ekonomikas lejupslīde. Turklāt vēl pirms ierašānās Ministru kabinetā, Bērziņš Melngalvju namā tikās ar līdzšinējo premjeru Dombrovski, lai pateiktos viņam par darbu. "Tāpat pateicos visiem tiem bijušajiem un šobrīd daļai - no jauna esošajiem ministriem, kuri nenobijās no laika, kad valdības darbā nevarēja iegūt popularitāti, piekrītot godprātīgi strādāt Ministru kabinetā." 

Jau ziņots, ka Saeima ar 64 deputātu balstīm "par" trešdien ārkārtas sēdē pauda uzticību Straujumas veidotajai valdībai. Pret bija 27 tautas kalpi no Saskaņas centra, atturējās divi - pie frakcijām nepiederošie deputāti Vladimirs Reskājs un Inga Vanaga, bet nebalsoja četri - Valdis Liepiņš un Juris Viļums no Reformu partijas, kā arī pie frakcijām nepiederošie deputāti Inga Vanaga un Dāvis Stalts.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas