Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Galvenā cīņa Liepājā varētu izvērsties starp pašreizējā mēra Ulda Seska (pa labi) vadīto Liepājas partiju un uzņēmēja Jāņa Vilnīša (pa kreisi) sarakstu, kurš šogad pārstāvēs LRA

Priekšvēlēšanu vēji sāk pūst Liepājā

Pēdējās dienās aktivizējušās vairākas politiskās partijas Liepājā, kas paziņojušas par startu pašvaldību vēlēšanās. Saraksta līderi nosaukusi Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA), preses konferenci rīko Jaunā konservatīvā partija (JKP), savukārt jau pagājušās nedēļas nogalē oficiāli par kopīgu startu paziņoja Jāņa Vilnīša vadītā biedrība liepājnieki un Latvijas Reģionu apvienība (LRA), piektdien lasāms laikrakstā Diena.

Pirmdien savu saraksta līderi Liepājā pieteica NA, kurai iepriekšējās vēlēšanās ar 4,87% balsu pavisam nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai domē. Toreiz saraksta līderis bija Raivis Blumfelds, taču šogad nosaukta Diāna Švānberga, kura, kā teikts partijas paziņojumā, strādā par Kurzemes reģionālās Valsts darba inspekcijas vecāko inspektori, darbojas Liepājas Tautas teātrī un ir Liepājas Sporta bridža kluba valdes locekle.

Pilnu sarakstu un programmu partija sola aprīlī, bet jau šobrīd nosaukti NA Liepājas nodaļas vadītājs Artūrs Butāns, uzņēmējs Mārtiņš Ceriņš, Liepājas simfoniskā orķestra Mārketinga un komunikācijas daļas vadītāja Daina Vanaga, sociālā darbiniece Līga Zvaigzne, kā arī Liepājas Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Brālis. Pašlaik tikai diezgan aptuveni formulētas partijas programmas aprises – tā sola stiprināt Latvijas valsts pamatvērtības, iestāties par latvisku Latviju, risināt demogrāfijas problēmas un veicināt tautsaimniecības izaugsmi.

Trešdien par startu vēlēšanās oficiāli paziņoja Jāņa Bordāna vadītās Jaunās konservatīvās partijas Liepājas nodaļa. Saraksta pirmais numurs būs Uldis Budriķis, kuram ir Dānijā iegūta izglītība un neilga darba pieredze Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB). Budriķis Dienai apstiprināja, ka partijas nodaļā ir 15 biedru un 15 biedru kandidātu, bet atbalstītāju saraksts esot garāks. Esot daudzi cilvēki, kuri paši vai viņu radinieki saistīti ar darbu domē, un viņi baidoties no iespējamām represijām. 
 
No Saskaņas izslēgto deputātu Jurija Hadaroviča un Romana Miloslavska izveidotais politiskais spēks ar nosaukumu Liepāja kvadrātā top ar sarežģījumiem, jo Uzņēmumu reģistrs atteica tā reģistrāciju un noteica laiku līdz 10. aprīlim trūkumu novēršanai. Politiķis aģentūrai LETA apgalvoja, ka nepilnības ir tīri tehniskas un dibinātāju skaits ir pietiekams, pat ja daži no viņiem savu parakstu atsaukuši. Tā kā abi deputāti turpina atbalstīt Sesku, var pieļaut, ka jaunā partija varētu būt viņa sabiedrotā arī pēc nākamajām vēlēšanām, ja tās kandidātus ievēlēs. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 10.marta, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas