Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Prokuratūrā savākta visa nepieciešamā informācija, lai vērstos tiesā par Bakijeva dēla apcietināšanu

Latvijas Ģenerālprokuratūra saņēmusi visu nepieciešamo informāciju no Kirgizstānas tiesībsargājošajām iestādēm, lai prokuratūra varētu vērsties tiesā par pagaidu apcietinājuma piemērošanu Kirgizstānas gāztā prezidenta dēlam Maksimam Bakijevam.

To teica Ģenerālprokuratūras runasvīrs Andrejs Vasks. Viņš gan skaidroja, ka pašlaik ir nosūtīta vēstule Valsts policijai ar lūgumu informēt par veiktajiem meklēšanas pasākumiem.

Prokuratūra gan tiesā par pagaidu apcietinājuma piemērošanu vērsīsies tikai tad, kad Bakijevs būs aizturēts, piebilda Vasks.

Kriminālprocesa likums noteic, ka pagaidu apcietinājumu piemēro uz 40 dienām no personas aizturēšanas dienas, ja starptautiskajā līgumā nav noteikts citādi.

Jau ziņots, ka Ģenerālprokuratūrai jau neilgu laiku notiek sarakste ar Kirgizstānas tiesībsargājošajām iestādēm saistībā ar iepriekš saņemto pagaidu apcietinājuma piemērošanas lūgumu Bakijevam.

Līdz šim Latvijas Ģenerālprokuratūra lūgusi jau vairākas reizes kirgīziem papildu informāciju, jo sākotnējos lūgumos bija neskaidrības.

Latvijas Valsts policija pašlaik meklē gāztā Kirgizstānas prezidenta dēlu Maksimu Bakijevu, kurš ir iekļauts "Interpol" meklējamo personu sarakstā. Nav gan zināms, vai viņš vispār atrodas Latvijā.

Viņam ir iespēja lūgt politisko patvērumu, un Latvijai ir tiesības to piešķirt.

Zināms, ka Maksims Bakijevs pēdējā laikā ir apmeklējis arī Latviju un ir Latvijas uzņēmēja Valērija Belokoņa biznesa partneris.

32 gadus vecais Maksims Bakijevs tiek meklēts saistībā ar apsūdzībām krāpšanā, un viņa aizturēšanas orderi izsniegusi Kirgizstānas galvaspilsētas Biškekas Pervomaiskas rajona tiesa.

"Lursoft" dati liecina, ka Kirgizstānas pilsonis Maksims Bakijevs ir saistīts ar vairākiem Latvijas uzņēmumiem, viņš ir padomes loceklis SIA "Maval aktīvi", kas nodarbojas ar finanšu pakalpojumu sniegšanu un finanšu starpniecību. Šis uzņēmums viņam pieder uz pusēm ar baņķieri Valēriju Belokoņu, kurš ir iesaistīts arī uzņēmējdarbībā Kirgizstānā - viņam tur pieder "Manas bank". Maksims Bakijevs ir arī Belokoņa biznesa partneris citā uzņēmumā - viņš ir SIA "Kimmels Rīga" padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas