Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

PS ētikas komisija aicina no Vienotības frakcijas izslēgto Skuju nolikt RD deputāta mandātu

Pilsoniskās savienības (PS) ētikas komisija aicina no Vienotības frakcijas izslēgto Rīgas domes (RD) deputātu Jāni Mārtiņu Skuju nolikt RD deputāta mandātu, pavēstīja partijas ētikas komisijas vadītājs Didzis Šēnbergs.

"Izvērtējot partijas Pilsoniskā savienība ētikas komisijā saņemtos biedru un apvienības Vienotība ētikas komisijas iesniegumus, kas skar partijas biedra Skujas rīcību, kā arī izvērtējot šī biedra līdzšinējo darbību kopumā, tostarp iepriekšējo notiesājošo tiesas spriedumu par noziedzīgiem nodarījumiem esību, ētikas komisijas locekļi aicina deputātu Skuju nekavējoties nolikt Rīgas domes deputāta mandātu," paziņoja PS pārstāvis.

Šēnbergs uzsvēra, ka PS ir dibināta, lai aizstāvētu latviskas, demokrātiskas un tiesiskas vērtības un to aizstāvēšanai PS redz nepieciešamību apvienībai Vienotība pārtapt par partiju, lai gan PS nekad "nav noraidījusi sadarbību arī ar citām patriotiskām un godīgām Latvijas partijām".

"Šo iemeslu dēļ ētikas komisijas locekļi aicina partijas biedrus, kuriem nav pieņemama PS ideoloģija un partijas institūciju, tātad biedru vairākuma, lēmumi un kuri neredz iespēju strādāt savu principu īstenošanai partijas PS ietvaros, nenodarīt kaitējumu latvisko, patriotisko un demokrātisko politisko spēku tēlam," informēja Šēnbergs.

Paužot savu viedokli, viņš aicinājis partijas valdi lemt par Skujas turpmāko atrašanos partijā. Ētikas komisija pieņēmusi zināšanai partijas valdes lēmumu par Skujas izslēgšanu no partijas. 

Jau vēstīts, ka Vienotības frakcija Rīgas domē 2.jūnijā izslēdza deputātu Jāni Mārtiņu Skuju (Pilsoniskā savienība) par apvienības ētikas kodeksa pārkāpumiem.

Ziņots arī, ka pieci Rīgas domes deputāti, kuri ievēlēti domē no Pilsoniskās savienības saraksta, ir to pametuši un izveidojuši RD jaunu frakciju – Demokrātiskie patrioti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas