Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Putins pēdējā brīdī nolemj nebraukt uz Rīgu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien tomēr neieradīsies Rīgā apsveikt dzimšanas dienā Francijas prezidentu Žaku Širaku, atsaucoties uz Kremļa teikto, vēstīja kaimiņvalsts ziņu aģentūras. Lai arī gan Kremlis, gan Ž.Širaka pārstāvji apstiprinājuši, ka šī vizīte bija plānota, prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga Dienai uzsver – nekad nav ticis teikts, ka V.Putins brauks uz Rīgu.

“Krievijas prezidents tiešām apsvēra neoficiālas vizītes Rīgā iespēju, kuras laikā tika plānots neoficiāls pasākums ar Francijas, Latvijas un Krievijas prezidentu līdzdalību,” Interfax sacījis viens no Kremļa runasvīriem Dmitrijs Peskovs. Taču, diemžēl, neesot bijis iespējams “vienoties par organizatoriskām detaļām”. Dienas rīcībā ir informācija, ka bez trīs prezidentu kopējām vakariņām Latvijas puse arī bija uzstājusi uz divpusēju tikšanos ar V.Putinu. Ierašanās Rīgā bijusi Krievijas prezidenta iniciatīva.

“Ja tam, ka ierodas Putins, būtu oficiāls apstiprinājums, mēz uzreiz par to informētu sabiedrību un medijus,” saka A.Rozenberga. Viņa piebilda - ja Latvija demonstrējusi savas spējas uzņemt 26 valstu vadītājus, tad nākotnē tā ir sagatavota uzņemt arī Krievijas prezidentu. Līdz šim jau esot saņemti atzinīgi vārdi no valstu delegācijām un vadītājiem par sammita norisi.

Kaut gan Rīgas pils cenšas uzsvērt, ka šī bijusi tikai neapstiprināta informācija, par V.Putina plāniem braukt uz Rīgu trešdien vēsta pasaules mediji. Tā britu The Times to vērtē kā kārtējo Francijas prezidenta Žaka Širaka kārtējo diplomātisko izlēcienu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas