Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rasnačs atklāj 15 izplatītākās latviešu valodas vārdu lietojuma kļūdas politiķu leksikā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
galv. grāmatvedis
g
Vai tev, BĻAC, tur galīgi darāmais aptrūcies, vai arī aiz bezdarbības gadījies pielaist ne tikai kļūdas, bet arī bikses?
Antons
A
Vēl ir tendence ik pa brītiņam sarunā iestarpināt "šis te, šī te..."
mja....
m
labs!:)
D.D.
D
RUNA NEKUR NEIET!!!!
Smogs
S
Kapēc lai nākamais autobuss būtu nepareizi, ja tas ir nākošs tad tas ir arī nākamais salīdzinot ar jau aizgājušo. Stipri stiepjams gadījums. Neesmu nekāds grammar nazi, kas uzskata ka katrs jauninājums ir "kropļošana", bet, kad, lietošana, ka, vietā, gan vienmēr tracina, lai nu kāds analfabētisms, bet šis ir vnk fuckin retarded.
Ķiršušteins
Ķ
Pēc dabūšanas ar rabarberu lakstiem pa ķirbi ne tikai tas vien atklājas. Arī vēlme apprasīties krievu valodā dažam labam SC deputātam par to, kāds kļovs vakar bijis! Lūk, tādi ir mūsu kristāldzidrie bāleliņi!
Licejniece ([email protected]
L
Trimda runajam skaidra Endzelina latviesu valoda.Samocita ,.Latvijas latviesu valoda patiesam krit uz nerviem. Nesen radio raidijuma par suitiem, mineja, ka turisti tur var nopirkt suvenirus -tautas terpu aksesuarus.....Kadu valodu var iemacities berns,kurs nemaz nezin vardu nogarsot, bet tikai degustet ?Sievietei ir viducis, pilsetai - vidus. Ienistajam rietumu latvietim ir tas, kas jums nav - VALODAS IZJUTA. . K
jā, jā
j
Kā tad, trimdinieki (vismaz viņu lielākā daļa) ar savām angliskajām, kroplīgajām teikumu konstrukcijām, angļu valodas iespaidā mainītajām vārdu nozīmēm un aizgūtajiem angļu vārdiem nu gan ir īstie latviešu valodas tīrības pazinēji... :) Ja Endzelīns zinātu, kādai piesārņotai valodai viņa vārds tiek piekabināts, viņš kapā otrādi apgrieztos!
  • 0
  • 0
Anita
A
Nezinu, kurš stabiņš (pirmais vai otrais) ir uzskatāms par pareizu, jo patiesībā abos stabiņos ir manāmas kļūdas!
tas pats
t
cik naivi, bet, kur likt neesošo 'kapacitāti", ietilpību un, citus, nesaprotamus vārdus...
estēts
e
aiz gara laika nezina ko darīt.. neaizmirsti, ka arī tavs paraksts ir zem Muižnieces viltojuma
Vērotājs
V
...un pēc katriem pieciem, sešiem vārdiem - iespraudums - tātad, teiksim, ja......
Nu
N
Nu principā jā, betbetbetbetbet nu uzuzuzuz doto brīdi varbūt ka laikam tomēr nē.
  • 0
  • 0
qwerty
q
Pēdējie vārdi , kontrabanda, Skrupulozi vispār nav latviešu valodas vārdi. Tos varēja neminēt. Politiķi vispār izceļas ar gudriem bet nelatviskiem vārdiem: konsolidācija, fīlings, aspekts, faktors, performance, ... un tas pats interneta vidē pēdējais "hīts" Ekrānšāviņš !!! :) Valodu piesārņojam , arī ar krievu vārdiem : kruta, zavals, herņa, davaj, un visiem mātes vārdiem blj@#$, zaj@#$% un citiem. Valodu vajadzētu patīrīt. Un sāksim ar sevi :)
:)))))))((((((
:
salīdzinoši - sravnitelno, mašīnu izvilka ar traktora palīdzību/ pri pomošči/ nevis ar traktoru, MK strādā pie budžeta/rabotajet nad/, nevis sastāda budžetu, var sēdēt pie TV, notikums spēlēja zināmu lomu /roļ/, parezi - bija ar nozīmi, plāns izpildīts un tā rezultātā, uz doto momentu, izvest dzīvē, attiecībā uz, pārredzama vietā caurspīdīgums, šis te, šim te, ar šo te, tā teikt - dzīve sit ar atslēgu par šo halātisko atnešanos :))))))
sasmējos
s
"Neviens nav pati pilnība," atzīst deputāts, tomēr norādot, ka kopš --------------------------- Ei, Diena! Pirms ''kopš'' arī ir jāliek komats!!!!!!
Troll
T
Jā, valoda ir jākopj. Un no visām partijām lai šī ir viena no NA prioritātēm. Bet jāpaskatās atpakaļ: vai gadījumā zem MK noteikumiem par dokumentu noformēšanu apakšā nav paša Rasnača paraksts? Šie noteikumi, kas joprojām ir spēkā, prasa dokumentus noformēt nevis pēc pirmskara Latvijas vai mūsdienu Eiropas, bet gan pēc Krievijas Federācijas paraugiem. Nemaz nerunājot par jocīgajiem dokumentu virsrakstiem - "Rīkojums Rīgā", "Izziņa Valmierā" u.tml.., civilizētā pasaulē dokumenta nobeigumā vispirms ir pats rakstītājs, t.i., rakstītāja paraksts, tad viņa paraksta atšifrējums, tikai tad - amats. Krievijā vienmēr ir bijis otrādi. Krēsls ir vienmēr bijis svarīgāks par pašu cilvēlu. Tātad, vispirms "čin", "stul" , pēc tam - "podpis", tad - paraksta atšifrējums. "Podpi" liek vidū. Tieši tā to prasa Krievijas Federācijā, tā Latvijā. Ja dokuments nav pareizi ņoformēts". tad tas nav derīgs. Varbūt šos noteikumus savulaik parakstīja kungs Rasnačs kā tieslietu ministrs? Bet to jau v iegli noskaidrot. Tā vai citādi, bet viņa partijas biedram Bērziņam tagad ir visas iespējas to visu labot, ar to apliecinot, ka gribam vairāk būt "tā kā pie Eiropas"... Saeimas valodā runājot, es aicinu šo te tieslietu šo te ministru šo te Bērziņu pārskatīt šos te noteikumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas