Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rāviņš pieļauj, ka ZZS varētu strādāt kopā ar SC pēc vēlēšanām

Jelgavas pilsētas mērs Andris Rāviņš (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) neizslēdz, ka ZZS pēc Saeimas vēlēšanām varētu valdībā strādāt kopā ar partiju "Saskaņas centrs" (SC).

Rāviņš intervijā aģentūrai BNS vienlaikus atzina, ka "būs ļoti skumji, ja pēc Saeimas vēlēšanām savu premjera amata kandidātu būs spiests piedāvāt SC".

"Manuprāt, tas būs ļoti skumīgi Latvijai kopumā, bet ne jau tāpēc, ka šajā partijā darbotos slikti cilvēki. Mēs redzam, ka atšķirībā no daudzām citām partijām SC pašlaik strādā ļoti pragmatiski un bez dažādiem iekšējiem skandāliem. Bet es jau minēju, ka viņu nākšana pie varas būs ļoti skumja Latvijai," uzskata Rāviņš.

Viņš neizslēdza iespēju, ka ZZS varētu strādāt valdībā SC premjera valdībā, taču pirms sadarbības būtu jānoteic tās principi - pozīcijas, kuras ZZS aizstāvēs līdz pēdējam.

"Pirmkārt un galvenokārt šīs pozīcijas saistās ar valsts neatkarību un valsts valodu. Latvijā nedrīkst būt divu vai vairāk oficiālo valsts valodu. Mēs nedrīkstam piekāpties pilsonības jautājumos. Pilsonības piešķiršanas procesam arī turpmāk jābūt tādam, kāds tas ir tagad, un tas nedrīkst mainīties. Tas pats attiecas uz izglītību - kaut arī valsts izglītības sistēmai ir jāmainās, tajā arvien vairāk ir jānostiprinās valsts valodai," ZZS nosacījumus klāstīja Rāviņš.

Pēc politiķa domām, ZZS pašlaik ir tas politiskais spēks, kas valstī garantē stabilitāti un virzību, bet citi politiskie spēki ir apvīti ar nepārtrauktiem skandāliem, intrigām un dīvaini pieņemtiem lēmumiem, par kuriem mēs varam tikai pabrīnīties.

Rāviņš arī bažījas par jaunizveidoto apvienību ilgtspēju. ZZS pārstāvis uzskata, ka Ainārs Šlesers (LPP/LC) un Andris Šķēle (Tautas partija) katrs pats par sevi ir ļoti spilgtas personības, kurām ir grūti ieklausīties citu cilvēku viedoklī.

"Tāpēc es šim politiskajam savienojumam neredzu nekādu loģisku finālu," piebilda Rāviņš, apliecinot, ka abas partijas apvienojušās, lai kopā savāktu vairāk nekā piecu procentu atbalstu.

Turklāt šķelšanās pēc Saeimas vēlēšanām notiks arī apvienībā "Vienotība", kuru izveidojušas trīs partijas - "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas