Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Repše ar SVF runās par 7%

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
un
u
Normāls būvētu gaismas pili. Par pārējo atbildi pats. Kam vēlēji tik daudz šleseru?
ansis
a
vai normals maksligi uzturetu PAREX banku? vai normals buvetu GAISMAS PILIS? BET TAS NOSTRADATS TUVAKAJA PAGATNE. VAI NORMALS UZTURETU VISUS SOS DEPUTATUS BEZ JEGAS?
to SVF
t
Nekadas atlaides Latvijas valstij! Lai tak vienreiz tas mironis bankrotee ar troksni, nevis vilksim reanimacijaa dzivibas druskas. Lai beidzot Skele klust laimigs! Un K&K smejas vel skalak par mums! Ka nav tad nav!
ciniķis
c
Laikam esmu neoptimists. Rakstā pamanīju vienu interesantu sakarību, ja izdevumus griež par 20% budžeta deficīts ir 8,5%, ja par 30% tad deficīts, 8,1%, ja par 40%, tad deficīts 7,7%. Un interesantā sakarība ir sekojoša: katrs izdevumu grieziens par 10% dod tikai par 0,4% mazāku budžeta deficītu. Varam paturpināt šo matemātiku: ja izdevumus griež par 50%, tad deficīts būs 7,3% ja izdevumus griež par 60%, tad deficīts būs 6,9% ja izdevumus griež par 70%, tad deficīts būs 6,5% ja izdevumus griež par 80%, tad deficīts būs 6,1% ja izdevumus griež par 90%, tad deficīts būs 5,7% ja izdevumus griež par 100%, tad deficīts būs 5,3%. Hmm, ko mēs no tā varam secināt? Nu, man sanāk tā, ka pat likvidējot valsts pārvaldi un samazinot izdevumus par 100%, mēs vienalga neierakstamies SVF un EK prasībās noteiktajos 5% budžeta deficīta. Vēl, es secinu, ka par cik valsts pārvaldi par visiem 100% neviens likvidēt netaisās, tad nauda būs jāgriež kaut kur citur. Un protams, ka tas būs sociālais budžets. Jebšu SVF piekritīs mūsu pensionāriem izmaksāt pensijas līdzšinējā apmērā? Par cik priekšā ir vēlēšanas, pagaidām neviens politiķis tik briesmīgus vārdus kā "pensiju samazināšana" mutē neņems. )))
Lelle
L
Ja neglābtu Parexu, austrumu bandīti zaudetu savus čungurus, tad atbrauktu un atšautu mūsu bandītus. Kā nekā glāba savas dzīvības pār tautas līķi...
Lelle
L
Nekas te neizdosies! Lai SVF dotu naudu, vispirms jau ministriem un deputātiem bija jasāk pašiem ar savu algu apcirpšanu, tad ātrā tempā jalikvidē visa milzīgā uzblīdusī birokrātija. Paralēli tam nauda jāvirza uzņēmējiem jaunu ražotņu veidošanai. Izskatās, ka šobrīd tiek gaidīts, kad sāks kustēties ASV ekonomika, bet diemžēl tā nekustēsies, bet tikai vēl slīdēs uz leju un ASV naudu arī mums nedos, veltīgi cerēt. Uz jūliju sāksies pilnīgs defolts, būs tautas nemieri, bet augustā mums nāks jauna valdība(beidzot, no profesionāļiem), bet tas tāpat neko vairs daudz neglābs, jo esam iestiguši pārak dziļā purvā. Izdzīvos tie, kas stradās sūri, grūti un būs sev pārtiku un siltumu sagādājuši, pārējiem draud bads, pat liela nauda neglābs, jo tai vairs nebūs vērtības. Nu, rējēji, varat sākt mani atkal apriet un neticēt tam, ko es te saku!
Berta
B
Lai nu izdodas! Tikai kas būs tālāk - sadarbībā ar TP?
Nu tad apcērpiet par 45% , un beidziet vienreiz to izšķērdību! Kāpēc no gada uz gadu plāno, ka drīkst tērēt vairāk kā nopelna. Katram muļķim skaidrs, ka nevar ilgstoši tērēt vairāk kā ir. Te nu mēs esam.
Students
S
Kā izsakies, tu nemaz netaisies apčubināt mazo, bet liec to darīt mammai. Tad jau pats turpināsi strādāt, saņemsi dubultalgu. Un mamma tik rukās pa tukšo. Kāpēc tas ir vajadzīgs ?
ala
a
līdz lata devalvacijai tapat nonaks, a ko ta gaidīt
tētis
t
Bet kāda starpība, tētis vai mamma saņem to algu..nodokļus ta tētis cītīgi maksā , ja jau var saņemt "tēta algu" . Un mamma var apčubināt mazo kā nākas.Skumji...
Pārdoma
P
Bt kāda jēga ražot kaut kādus scenārijus par 20% vai 30%, ja pats Repše atzīst, ka kā minimums vajadzēšot cirpt 40%? lai ilgāk vilktos laiks? Un kas ar tiem ERAB iemaksātajiem 150 miljoniem par Pareksa akcijju iegādi? Kāpēc tos tagad nevar paņemt valsts budžetā, ja reiz valsts Pareksam tikai aizdevusi, ne uzdāvinājusi? Lai tad jau ņem atpakaļ kaut šo nelielo parāda daļu. Izskatās, ka, ja nebūtu tā šaušalīgā summa Pareksā iegrūsta, vispār neko daudz nevajadzētu samazināt, cita lieta, ka valsts pārvaldes samazināšana pati par sevi jau ir svētīgs darbs. Vai tiešām, lai glābtu šo banku'un tās īpašnieku bija vērts valsti novest līdz kliņķim? Vai tad patiesi bija vērts, lai nodrošinātu abu svštautiešu augļo'tāju turpmāku labklājību, atstāt bez darba tūkstošiem lojālu pilsoņu un vēl simtius tūkstošus novest līdz izmisumam un neziņai, vai rīt vēl būs jumts virs galvas un maize, ar ko pabarot ģimeni? Cik noprotu, tie 150 ERAB miljoni sastādot 25% Pareksa akciju. Valstij tātad atlikuši ko pārdot tikai 60%, tātad pie tādas cenas vairs valsts iegūtu tikai vēl ap 400 miljonu. Kāpēc tik maz? Un vai te kādi termiņi noteikti? Izskatās, izdevīgāk būtu bijis ļaut tam Pareksam aiziet pa burbuli, ne grūst tajā tādas summas. Diez vai Latvijas rezidentu kopējie noguldījumi tajā maz sasniedza tādas summas, pārsvarā jau to bankas portfeli sastādīja ārzemju nerezidenti. Kā sanāk, ka bankas vērtība pārdodot sanāk tik maza? Tad jau Melgailis nekādu bonusu nevarēs saņemt, jo, cik noprotu, to viņam aprāķinātu tikai no starpibas,kas rastos, ja banku pārdotu par lielāku cenu, kā valsts līdz šim tajā iepumpējusi. Bet var jau būt, ka esmu analfabēts un neko nesaprotu no tik smalkām padarīšanām?
Lelle
L
Cik gudrs aizbrauks, tikpat gudrs atbrauks...Nu kapēc SVF lai dotu naudu, ja pat nespēj samazināt birokrātiju, bet kur nu vēl izstrādāt un ieviest naudas pelnīsanas programmu. Tiem, kuri prot tikai tērēt, bet nepelna, naudu neviens nedos. Uz vasaras vidu valsti gaida totāls sabrukums. Kamēr netiks Latvijā atgriezti nozagtie miljardi, nekas te nemainīsies.
dzeris
d
Nezinu, visu to dzirdot, man šķiet, ka vienīgais reālais variants ir lata devalvācija, tas ir slikts variants, piekrītu, bet vai tad var bezgalīgi griezt, jo vairāk griezīs, jo kritīsies patēriņš, nāks mazāk nodokļi, atkal būs jāgriež., tasir apburts loks. Lata devalvācijai ir vismaz kas arī pozitīvs. Bet taupīt vēl ir kur, un ne jau socialajā sfērā, ierēdņu vēl irr eizes divas vairāk, kā nepieciešams, visiem zināmas liekās aģentūras kā bija, tā ir, ministriju štati drausmīgi uzxp;ūsti, algas daudziem stipri neatbilst darbam.
zvirbulēns
z
Repše: SVF, tā nu, biedrīši, nevarēs, vai nu 7%, vai nu 12%, ja nedosiet naudu, kārtībai, caurspīdīgumam, tiesiskumam ir jābūt, nost oligarhus! :)))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas