Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Repše: hipotekārā kredīta ņēmējiem noslēgtie līgumi būs jāpilda

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) pavēstījis, ka kredītņēmēju atbildības ierobežošanu var ieviest tikai bankām pieņemamā veidā. Pēc viņa teiktā Latvijas radio, izmaiņas netiks pieņemtas ar atpakaļejošu datumu.

"Par to ir jāturpina diskusijas ar bankām, un šādus priekšlikumus var ieviest tikai ar bankām saskaņotā un pieņemamā veidā. Tos noteikti nevar piemērot ar atpakaļejošu datumu. Šis jautājums ir aizgājis tālu aiz Latvijas robežām un ir izraisījis satraukumu, jo ir nepareizi tulkota premjera iniciatīva. Cik man zināms, premjers nekad nav rosinājis to ar atpakaļejošu datumu. Līgumi tomēr ir jāpilda tā, kā viņi ir noslēgti," klāstīja ministrs.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) uzdevis juristiem izvērtēt savu piedāvājumu grūtībās nonākušo kredītņēmēju atbalstam. Proti, ja aizņēmējs nevar atdot kredītu, kas ņemts vienīgā (dzīvojamā) mājokļa iegādei un īpašums (ķīla) tiek pārdots, pēc tam no kredītņēmēja nevar piedzīt atlikušo kredīta summu. Turklāt bankas nedrīkstētu izlikt kredītņēmēju uz ielas. Šis priekšlikums izraisījis negatīvu banku reakciju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas