Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Repše: sarunas ar investoriem ASV labākas nekā gaidījām

Finanšu ministrs Einars Repše un Finanšu ministrijas pārstāvji, uzturoties piecas dienas ASV, tikušies ar starptautiskajiem investoriem personīgās un grupu sanāksmēs, lai informētu investorus par Latvijas ekonomisko un budžeta situāciju.

Sarunu iznākums ir ļoti labs, labāks nekā mēs gaidījām, vērtē E.Repše. "Mēs sākām šo procesu, zinot, ka mums ir ko stāstīt, taču mēs nebijām pārliecināti, cik atsaucīgi būs investori. Mēs bijām priecīgi redzēt, ka liela daļa investoru ar patiesu interesi klausījās mūsu stāstītajā."

Investoru jautājumi galvenokārt bija par valdības fiskālās konsolidācijas programmu, fiksētā valūtas kursa ietekmi uz Latvijas konkurētspēju vidējā termiņā, valdības plāniem ieviest eiro un politisko atbalstu valdības centieniem veikt pārmaiņas, informē Finanšu ministrija.

Tikšanās iezīmējot Latvijas pirmo soli pie darba, kas nepieciešams, lai Latvija vidējā termiņā atgrieztos starptautiskajos vērtspapīru tirgos, tādējādi nodrošinot nepieciešamos līdzekļus finansēšanas nepieciešamības segšanai.

Pēc šā brauciena, kura mērķis bija sazināties ar investoriem, valdība plāno paplašināt tās investoru attiecību programmu. "Mēs esam guvuši skaidrāku priekšstatu par investoru bažām, un mēs centīsimies sniegt faktus atbildēm uz viņu jautājumiem", uzsvēris finanšu ministrs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas